Cifre fantastice în China: numărul posesorilor de permis auto s-a multiplicat de 11 ori în ultimii zece ani

de Mircea Meșter
Joi, 27.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dezvoltarea industriei auto din China a avut ca efect o creştere exponenţială a numărului de şoferi din această ţară. În acest moment, în China se află 244 de milioane de posesori de permis.

Esential 244 de milioane de şoferi se află în China.
22 de milioane de posesori de permis existau în această ţară în 2004.
Explozia din ultimii ani a vânzărilor auto din China se regăseşte şi în statisticile oferite de Ministerul de Interne a replublicii pupulare chineze. Conform acestora, în China se află în acest moment 244 de milioane de posesori de permis auto, ceea ce înseamnă că aproape un sfert dintre chinezi deţin un carnet de şofer în acest moment. China reuşeşte astfel să fie ţara cu cel mai mare număr de şoferi din întreaga lume, depăşind SUA, Rusia şi India.

Cifrele fantastice pe care China le înregistrează la capitolul număr de permise continuă şi în ceea ce priveşte numărul de maşini. Cu 264 de milioane de vehicule civile pe şosele, din care 154 de milioane sunt atoturisme, China adună în jur de 15% din totalul de maşini înmatriculate la nivel mondial.

Conform cifrelor oferite de autorităţile chineze, ultimii zece ani au fost martorii unei înmulţiri fantastice a numărului de posesori de permis.

Astfel, în 2004 existau în China abia 22 de milioane de şoferi, ceea ce înseamnă că numărul lor a fost multiplicat între timp de 11 ori. De altfel, de dezvoltarea sectorului auto a beneficiat fiecare pătură a soecietăţii, numărul de şoferi de peste 60 de ani crescând de nu mai puţin de 38 de ori în ultimul deceniu.

Comentarii (2)

  • Ce comuniști! Adică să crească numărul de șoferi cu vârste de peste 60 de ani. De 38 de ori!
    Adică ăia cărora în trecut partidul le-a dat un pumn de orez și erau bogați dacă avea o bicicletă, acum au tupeul să mai și conducă.
    Până acum numai elita avea automobile și acum sunt 154 milioane?
    Mâine poimâine fiecare familie chineză va avea un automobil! Te pomenești că mâine poimânie cele mai multe Bentley-uri, Ferrari-uri, Porsche-uri se vor vinde în China.

    Minciuni! Propagandă nesimțită comunistă. Poza e un trucaj!
    Cât o să mai suporte lumea comunismul ăsta?

    O să vedeți. Chinezii o să se sature de comunismul ăsta. O să emigreze toți. O să plece în diaspora. Nimeni dar absolut nimeni nu o să investească îmtr-o țară atât de comunistă precum China. Fără drepturile omului, fără democrație O să moară în izolare.

    Comuniștii roșii! Ciuma roșie!
    1 4
  • macar sa-i oblige pe toti sa cumpere/vanda doar euro 6 si numai combustibili premium/aditivati.
    oare cat costa benzina in china?

    ps: jos ciuma portocalie-PDL!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru