Cinci infractori români au folosit o tehnică din filmul Fast and Furious pentru a fura telefoane Apple în valoare de 500.000 de euro

de Bogdan Mirică
Marti, 01.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un grup de cinci infractori români opera pe mai multe autostrăzi din Olanda. Hoții furau aparate electronice din camioane aflate în mișcare.

Un grup infracțional compus din cinci români a fost prins de polițiștii olandezi după mai mulți ani în care au fost semnalate furturi din camioane. Nimic neobișnuit până aici. Camioanele erau însă în mișcare, iar metoda românilor seamănă cu una din cascadoriile filmate la Hollywood pentru filmul Fast and Furious.

Șoferul camionului în mișcare nu avea nici o șansă de a conștientiza sau evita jaful. Hoții români foloseau o mașină modificată, cu care se apropiau de spatele camionului. Doi dintre ei ieșeau apoi pe trapă și deschideau ușile în spatele cărora se afla marfa. Folosind această metodă, românii au reușit să sustragă de-a lungul timpului mai multe televizoare și aparatură electrocasnică.

Poliția olandeză susține că a înregistrat 17 astfel de cazuri de furt pe autostradă. În momentul capturării lor de către polițiștii olandezi, în casa în care stăteau au fost descoperite telefoane Apple în valoare de 500.000 de euro, rezultate tot în urma unui furt pe autostradă.

Metoda de operare a hoților nu le este străină nici polițiștilor din România.

Se pare că ea este des practicată de infractori. Există chiar și un scurt clip video surprins în anul 2012, care demonstrează modul în care acționează infractorii.

via gizmodo

Comentarii (4)

  • Mai exact... "FAST 5" ;-)
    0 0
  • loganel
    Metoda se folosea acum 15-18 ani pe Bucuresti -Constanta , asa se pradau tir-urile de electronice ,cafea ....dupa ce paraseau Portul Cta . Nimic nou sub soare
    0 0
  • band007
    loganel, perfect adevarat si nu doar pe Bucuresti-Constanta, asa ca lucrurile sunt putin pe dos ... scenaristii filmului s-au inspirat de la romani si nu invers. :)))
    1 0
  • Baieti, tot ce pot sa va spun este ca politia romana are cateva scule foarte capabile la ora actuala. Daca totul e in ordine o sa primeasca in curand ceva de ultima generatie.

    Aveti grija cum mergeti daca vedeti un elicopter in aer sau avioane mici.

    Bafta maxima! :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru