Cinci stele EuroNCAP pentru noile Citroen C4 şi Hyundai ix35

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 25.08.2010
Citroen C4, Hyundai ix35, Honda CR-Z şi Suzuki Swift au primit câte cinci stele din partea EuroNCAP la testele de siguranţă.

EuroNCAP a publicat astăzi rezultatele testelor de siguranţă la care au fost supuse patru dintre cele mai noi modele lansate sau prezentate recent pe piaţa internaţională. Este vorba de Honda CR-Z, de Suzuki Swift, de Hyundai ix35 şi de Citroen C4, ultimul model urmând să-şi facă debutul oficial de abia la finalul lunii septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Paris. Chiar dacă aşteptam cu sufletul la gură rezultatele lui Dacia Duster la aceste teste, modelul românesc a fost deocamdată trecut cu vederea de oficialii EuroNCAP, urmând să fie testat, cel mai probabil, în cadrul proximei sesiuni de testare.

Spre deosebire de ultimele sesiuni de teste, toate cele patru modele testate de organizaţia independentă europeană au primit nota maximă de cinci stele din partea EuroNCAP. "Rezultatele arată că producătorii se ridică la provocările pe care le impun noile norme EuroNCAP şi că prioritizează în continuare siguranţa pe care modelele lor o oferă", notează oficialii organizaţiei în comunicatul ataşat fotografiilor cu cele patru modele.

Trei dintre cele patru modele testate de EuroNCAP vin cu ESP în standard, singura excepţie fiind Citroen C4, care pe unele pieţe dispune de o versiune de bază fără ESP.

Modelul testat a fost însă echipat cu sistemul de siguranţă mai sus amintit deoarece vânzările totale C4 cu ESP vor depăşi clar vânzările versiunii fără acest sistem de siguranţă. Citroen C4 a fost cel mai slab model dintre cele patru şi la capitolul protecţie în cazul unui impact posterior, însă compacta franceză s-a revanşat prin sistemul de cruise control activ care nu se regăseşte şi pe celelalte maşini testate în această sesiune.

Untitled-1

Comentarii (4)

  • felicitari
    felicitari pentru suzuki si hyundai
    4 1
  • alo
    Ce face Duster ?
    3 0
  • Victor
    Felicitari SUZUKI !
    Odata cu inasprirea testelor de impact EuroNCAP, este o adevarata performanta pentru o masina de clasa mica sa obtina 5 stele . Felicitari Suzuki !
    3 0
  • stele EuroNCAP
    Cand au testat Sandero, cei de la EuroNCAP au ales varianta fara airbag-uri laterale, ceea ce a adus un punctaj de 3 stele.
    La vremea respectiva existau constructori care aveau in oferta si masini dotate numai cu airbag-uri frontale, dar, dupa cate stiu, EuroNCAP a testat versiunile dotate si cu airbag-uri laterale, ale respectivilor constructori.
    Probabil daca Sandero ar fi fost testat in varianta cu airbag-uri laterale, ar fi obtinut 4 stele. Sper sa nu repete modalitatea de testare ( cu mai putine dotari ) si in cazul lui Duster.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru