Cine are nevoie de schiuri? Un monopost de Formula 1 a răscolit zăpada unei pârtii celebre din Austria

de Bogdan Mirică
Sambata, 16.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a transportat cu elicopterul unul din monoposturile sale din 2011. A încins apoi atmosfera și a ridicat în aer zăpada de pe o pârtie austriacă.

Suntem obișnuiți să vedem monoposturi pe circuite de Formula 1 sau, cel mult, pe bulevarde largi, în cadrul unor demonstrații. Cu siguranță nu suntem obișnuiți să vedem monoposturi de Formula 1 pe o pârtie de schi. Și totuși...

Când vorbim însă despre o echipă nebună, cum este Red Bull Racing, atunci totul este posibil. Max Verstappen a urcat la volanul monopostului său din 2011 pentru a încerca zăpada de pe pârtiile de schi din Kitzbuehl, o faimoasă localitate dedicată sporturilor de iarnă.

Monopostul a fost transportat pe pârtie cu ajutorul unui elicopter și apoi a fost lăsat să își facă de cap în aplauzele celor de pe margine. Pentru a avea aderență pe drumurile acoperite cu zăpadă, Red Bull a apelat la anvelope cu ținte și la un set de lanțuri. De asemenea, accelerația a fost calibrată pentru a-i oferi lui Verstappen un control mai bun pe zonele dificile.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru