Circuitul de la Nurburgring a fost cumpărat de un miliardar rus

de Bogdan Mirică
Vineri, 31.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Miliardarul rus Viktor Kharitonin a cumpărat două treimi din acţiunile circuitului de la Nurburgring de la compania Capricorn Group, cea care făcuse achiziţia iniţială în primăvara acestui an.

Începutul acestui an a fost unul tumultos pentru celebrul circuit de la Nurburgring. Supranumit „Iadul Verde”, circuitul şi toate anexele acestuia au intrat în faliment, aşteptând o investiţie miraculoasă.

Ea a venit în martie, după ce Capricorn Group şi Getspeed au cumpărat legendarul traseu, asigurând în acel moment că nu vor schimba nimic, ba dimpotrivă vor încerca să conserve spiritul care a făcut din Nurburgring cel mai dificil şi mai faimos circuit din lume.

Nurburgring-ul are un nou proprietar, care promite să păstreze tradiţia circuitului

Cele două părţi plăteau atunci 77 de milioane de euro, dintre care două treimi îi reveneau grupului german. Se pare însă că tocmai Capricorn a fost în imposibilitatea de a achita datoriile circuitului, după ce compania auto a traversat o perioadă instabilă din punct de vedere economic.

Esential 77 de milioane de euro a plătit Capricorn Group pentru două treimi din acţiunile circuitului de la Nurburgring în martie.
Aşa se face că presa de specialitate din Germania vorbeşte deja despre un nou proprietar al circuitului: miliardarul rus Viktor Kharitonin.
Vestea ar trebui considerată ca fiind una bună, având în vedere dificultăţile financiare ale circuitului şi posibilitatea de a închide accesul pentru neplata datoriilor.

Preluarea acţiunilor deţinute de Capricorn, adică cele două treimi, a fost confirmată şi de un purtător de cuvânt al administratorului insolvenţei. Prin urmare, implicarea miliardarului rus a devenit oficială.

Comentarii (2)

  • mishazaitev
    In acest timp Frau Merkel, da declaratii din ce in ce mai dure la adresa Moscovei.
    6 8
  • Bravo lui daca are cu ce !
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru