Citroen desparte birourile de design ale gamei normale şi ale liniei DS

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.05.2012
Pentru a realiza o diferenţiere acută între cele două game paralele de modele pe care le are în dezvoltare, Citroen va despărţi echipele de designeri. Linia DS va avea, astfel, un grup dedicat de designeri.

Citroen a anunţat astăzi oficial că gama clasică şi gama DS vor avea echipe de design complet diferite, membrii acestora urmând să lucreze exclusiv pe proiectele pe care sunt desemnaţi. Logica francezilor este aceea de a diferenţia şi mai mult cele două game de modele şi să-i imprime liniei DS un feeling superior cu tendinţe premium.

Filosofia brandului este una sănătoasă şi vizează astfel diferenţierea unor modele care au tendinţa să se canibalizeze. Astfel, conform planului Citroen, C3 şi DS3 sau C4 şi DS4 vor urma să fie privite ca modele complet diferite, fără ca vânzările unuia să afecteze vânzările celuilalt. 

Scindarea direcţiilor de design va fi realizată începând cu 1 iunie 2012. Şeful gamei clasice de la Citroen va fi Alexandre Marval - cel care a supervizat anterior dezvoltarea lui C5 şi a lui DS5, în timp ce linia DS va fi condusă de Thierry Metroz.

via | Caradisiac

Comentarii (4)

  • asa da
    4 3
  • vrajeli DS
    ... linii, brand, feeling, tendinte, design, premium si restul vrajelilor.

    La Citroen, eu personal nu prea vad nimic special in afara de seriile C5 si C6(asta da originalitate), iar sub-brandul DS... bani aruncati aiurea pe vrajeli, care totusi atrag pe multi.

    Eu regret inca vechea gama Citroen: Saxo, Xsara, Xantia, XM, Evasion.
    4 6
  • cu prima parte sunt de acord cu tine
    cu ultima nu. cele mai penibile si urate modele au fost unele din ce ai enumerat. xsara, saxo, primul c5.

    totusi e bine ca le diferentiaza, sa nu fie chiar asa pe fata ca ds4 e un c4 cu alt spate, sau ds3. cine vrea un upgrade finut isi comanda bara fata de la DS-ul corespunzator pt c-ul lui :D

    dar gura mea e aurita si o sa vezi in cativa ani c4-uri aduse de bisnitari cu bari de la DS4 sau c3 cu DS3 vandute drept DS-uri..asta mai in 8-10 ani
    3 1
  • In 8-10 nu mai ramane nici tabla din ele. Unde ai mai vazut tu frantuzoaica pe strada dupa 10 ani cu exceptia Frantei?
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru