Citroen DS va prezenta un nou concept în 4 septembrie

de Sebastian Toma
Joi, 21.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Brandul DS al concernului francez PSA Peugeot-Citroen va prezenta la Salonul Auto de la Paris un nou concept. Acesta va fi primul expus în noua postură independentă a mărcii, cu toate că a fost dezvoltat pe vremea când DS încă era o divizie a Citroen.

DS, marca premium a concernului PSA Peugeot-Citroen, va prezenta primul concept expus în noua sa calitate în cadrul Salonului Auto de la Paris. Vorbim despre primul concept DS fără ca această marcă să fie considerată o divizie a Citroen. Pentru moment, informaţiile despre exponat sunt limitate, nefiind clar cum se numeşte conceptul şi cărui segment îi aparţine, ca să nu mai vorbim despre modelul pe care este bazat. Deşi este prezentată acum drept o marcă separată a concernului francez, DS foloseşte în continuare componente dezvoltate de cei de la Citroen şi împarte fabricile cu modelele Peugeot şi Citroen ca şi cum nimic nu s-ar fi schimbat. Modificările de organigramă le sunt utile directorilor companiei atunci când îşi prezintă bilanţul de sfârşit de an, fiind mai uşor de separat rezultatele pe mărci decât pe divizii.

Citroen DS, divizia premium a mărcii franţuzeşti, a avut o scădere de 21% în Europa

Conceptul Wild Rubis, unul printre primele create de Citroen special pentru piaţa din China şi prezentate la Beijing.
Acesta nu a fost expus încă în Europa.

Citroen desparte birourile de design ale gamei normale şi ale liniei DS

Reprezentanţii DS ne promit un concept-car de excepţie, care să prezinte un aspect prestigios, la fel ca în cazul oricărei mărci premium de pe piaţă. Francezii au în spate suficienţi experţi ca să realizeze propriile concepte, din moment ce birourile de design de la DS şi Citroen au fost despărţite de ceva vreme, cu toate că asta nu înseamnă eliminarea legăturilor dintre DS şi Citroen. În orice caz, nici Citroen nu a expus concepte dezamăgitoare în ultimii ani, deci francezii au suficienţi aşi în mânecă pentru a expune o maşină care să atragă atenţia publicului.

Citroen a produs 300.000 exemplare ale modelului DS3

Aşa arată DS 6WR, primul SUV premium al mărcii. Nu este disponibil pentru achiziţie în Europa.

Urmareste Automarket
Marca DS ar putea să expună o versiune diferită a conceptului Wild Rubis, dezvelit în China în 2013.
Conceptul prezenta un SUV compact premium şi a ajuns să fie modelul care a inspirat designerii lui DS 6WR. Respectivul model nu este oferit pe piaţa din Europa, fiind exclusiv pentru China, o decizie pe care cei de la DS ar putea să o regrete având în vedere popularitatea segmentului SUV în Europa. Practic, francezii merg împotriva curentului cu această decizie, iar o potenţială răzgândire a conducerii le-ar putea aduce rapid clienţi noi în portofoliu.

Via Caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru