Citroen DS5 va fi un hibrid de lux

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.10.2010
Gama DS a celor de la Citroen va avea un nou membru, bazat pe C5, care va fi un hibrid şi va aparţine segmentului premium.

Francezii de la Citroen vor lărgi gama DS, dar nu vor transforma următoarea creaţie într-un model sport. În timp ce versiunea DS a noului C3 beneficiază de un motor 1.6 THP de 150 CP, iar DS4 promite să prezinte şi el anumite ambiţii sportive, viitorul DS5 nu va împărţi aceeaşi ideologie. În schimb, DS5 va fi un hibrid premium, care va fi optimizat pentru călătorii confortabile, cu tot ceea ce le trebuie şoferului şi pasagerilor la vârfurile degetelor. Sistemul hibrid Hypnos va fi integrat pe acest model pentru a asigura propulsia lui DS5.

La fel ca modelul C5, viitorul DS5 va oferi cinci locuri, în timp ce garda la sol va fi ceva mai ridicată decât a modelului pe care este bazat. Profilul modelului DS5 va fi inspirat din linia unui coupe şi de conceptul Hypnos. Interiorul acestui model ar trebui să fie deosebit în ceea ce priveşte materialele şi finisajele, din moment ce vorbim de unul dintre cele mai scumpe modele din gama constructorului francez.

Motorizarea lui Citroen DS5 va fi reprezentată de un motor HDi de 2.0 litri, care va oferi aproximativ 200 CP. Motorul cu combustie internă va angrena roţile faţă, în timp ce motorul electric de 37CP va pune în mişcare roţile din spate.

Fiind un hibrid diesel-electric, DS5 va avea un preţ de pornire ceva mai ridicat, dar ar trebui să ofere emisii de CO2 extrem de reduse şi un consum de carburant impresionant de mic.

Via | Autocar 

Comentarii (2)

  • Victor
    Citroen
    Citroen se transforma intr un constructor premium,C6 este un model cat se poate de premium(poate ca nu cel mai reusit/frumos),C5 este de asemenea un model premium si unul cat se poate de frumos
    18 1
  • @Victor
    nu uita de popularitatea lui C4
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru