Citroen nu va avea modele exclusiv electrice: francezii mizează pe versiuni elecrice ale modelelor deja existente

de Daniel Popescu
Vineri, 05.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen va dezvolta doar versiuni electrice ale modelelor deja existente, iar prima dintre acestea va apărea în 2020 în segmentul compact sau subcompact.

Constructorii auto au adoptat strategii diferite pentru dezvoltarea mașinilor electrice. Volkswagen mizează puternic pe lansarea unor modele exclusiv electrice, în timp ce alți producători preferă să dezvolte variante electrice ale unor modele deja existente.

În această ultimă categorie intră mai nou și Citroen, care a dezvăluit că pregătește doar versiuni electrice ale modelelor care în prezent sub echipate cu motoare cu combustie internă. "Strategia noastră pentru mașini electrice nu este să avem un model electric, ci să avem electrice în toată gama, astfel încât clienții să poată alege între un model electric sau pe benzină", explică Linda Jackson, CEO-ul Citroen.

În luna martie a acestui an, Grupul PSA Peugeot-Citroen anunța lansarea a 34 de modele până în 2023, dintre care 27 vor fi electrice sau plug-in hybrid.

Versiunile electrice vor fi dezvoltate pe platforma e-CMP (electric Common Modular Platform) în segmentele subcompact și compact, iar printre caracteristicile tehnice se numără o autonomie de până la 450 de kilometri şi soluţii de încărcare rapidă care vor oferi o autonomie de 12 kilometri pentru fiecare minut de încărcare. În prezent, Citroen are în gama subcompacta C3 (foto) și compacta C-Elysee. 

Primul electric al Grupului PSA va apărea în 2019 sub marca premium DS, în timp ce Citroen va beneficia de un astfel de model începând din 2020.

În paralel, noul SUV Citroen C5 Aircross va primi în 2019 o versiune plug-in hybrid care va fi comercializată în Europa și China.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru