Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Citroen pregătește o nouă variantă a lui C4 Cactus

Publicat Luni, 10.08.2015
de Sebastian Toma
Comenteaza 4
Citroen pregătește o nouă variantă a lui C4 Cactus - Poza 1
Citroen pregătește o nouă variantă a lui C4 Cactus - Poza 2
Reprezentanții Citroen au anunțat prezentarea unui nou concept bazat pe C4 Cactus. Acesta va fi expus la Salonul Auto de la Frankfurt și promite să aducă un aspect "proaspăt".

Citroen a anunțat prezentarea la Salonul Auto de la Frankfurt a unui nou concept bazat pe C4 Cactus. Compania franceză promite că noul model va fi inspirată din bătrânul Citroen Méhari, o utilitară ușoară bazată pe 2CV, care a fost construită între 1968 și 1987 și a avut numeroase derivată. La vremea respectivă, Citroen Méhari era considerat un vehicul versatil și a fost ales de aproximativ 150.000 de clienți, de la fermieri până la clienți din zona de lifestyle. Nu este clar dacă noul concept pregătit de Citroen va fi o variantă decapotabilă a lui C4 Cactus, în stilul lui Méhari, sau dacă francezii vor încerca o revenire la simplitatea și versatilitatea bătrânei utilitare.

Test drive Citroen C4 Cactus

În orice caz, Linda Jackson, CEO-ul Citroen, ne promite un model care să fie "proaspăt și învigorător", care va fi bazat pe Cactus și "amintește de spiritul legendarului Méhari". Acest lucru ne duce cu gândul la un vehicul utilitar cu o caroserie cu mai multe elemente din plastic, pe lângă Airbumps-urile lui C4 Cactus, care să preia o bună parte din formele crossoverului francez.

Având în vedere succesul comercial înregistrat de Citroen cu acest model, nu ar fi de mirare ca francezii să încerce o recreere a rețetei Méhari și să ofere pe piață un vehicul utilitar multifuncțional, care să atragă atât clienții care vor o utilitară, cât și clienții dornici de un vehicul de lifestyle.

Acesta este un Citroen Méhari.

Urmareste Automarket
Prezentarea oficială a noului concept inspirat de Méhari este programată în data de 15 septembrie 2015, în cadrul standului Citroen de la Salonul Auto de la Frankfurt.
Alături de noul concept, francezii vor expune modelele C1, C4, Berlingo Multispace, C5 Sedan și C5 Wagon, precum și conceptul Aircross, prezentat în luna aprilie a anului curent în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

Via Citroen


Comentarii (4)

  • Citroën Mehari Concept = http://theautomobilist.fr/wp-content/uploads/2015/04/Mehari-2015-TheAutomobilist.jpg?72cb0b :)

    superb !!!
    4 1
  • Mehari a fost o masina exceptionala. Cu toate acestea cred ca pentru noul model se vor gasi alte materiale din care sa fie construita caroseria. De altfel inca de la aparitia lu Cactus am spus ca aminteste de acest model. Citroen se intoarce la origini si foarte bine face! Simplitatea, inovatia si designul avangardist au fost elementele definitorii ale acestui producator extraordinar.
    7 0
  • baieti, baieti, iar ati sters mesaje!

    aseara am pus o poza cum ar arata modelul - http://theautomobilist.fr/wp-content/uploads/2015/04/Mehari-2015-TheAutomobilist.jpg

    lasati sa vada si altii sau macar puneti si voi o stire/o poza cum trebuie.
    4 0
  • Multumim, Lee. Eu sper totusi ca Citroen sa se gandeasca mai mult la aspectul practic.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru