Citroen pregăteşte schimbarea numelor modelelor din gamă: Cactus şi Picasso sunt singurele care ar putea avea locul asigurat

de Sebastian Toma
Vineri, 10.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francezii de la Citroen se pregătesc să schimbe numele folosite de anumite modele din gamă. Momentan, doar sunt studiate efectele eventualelor schimbări şi sunt căutate numele cu rezonanţă din oferta actuală.

Citroen ar putea să folosească mai multe nume în viitor, deoarece actualele C3 şi C4 sunt relativ anonime pentru o marcă dornică să pună preţ pe caracter şi stil.

Ian Fletcher
Analist IHS Automotive
Citroen va utiliza în viitorul apropiat o nouă strategie de denumire a modelelor din ofertă, titrează Automotive News. Aceasta va ajuta producătorul francez să iasă in evidenţă faţă de modelele vândute de marca soră, Peugeot, dar şi în faţă altor concurenţi de pe piaţă. În prezent, compania franceză are două strategii de denumire: litera "C" urmată de o cifră pentru modelele din gama de bază (C1, C3, C4, C5) sau un sufix adăugat numelui de la care s-a pornit atunci când este creată o variantă a unui model (C4 Picasso, C4 Cactus). Schimbarea celor de la Citroen vine la scurtă vreme după ce au decis să transforme DS, divizia premium a Citroen, într-o marcă independentă.

Un purtător de cuvânt al mărcii franceze a confirmat faptul că este studiată posibilitatea schimbării numelor în gama Citroen, dar a refuzat să furnizeze informaţii suplimentare în acest sens. Noua direcţie pe care ar putea să o urmeze Citroen este păstrarea numelor care sunt asociate din start cu marca şi renunţarea la cele care nu sunt foarte cunoscute pentru europeni. Ian Fletcher, un analist pentru IHS Automotive, consideră că numele Picasso şi Cactus vor fi păstrate cu siguranţă de Citroen, în timp ce alte denumiri folosite de marcă ar putea fi schimbate.

Peugeot a trecut prin acelaşi proces în urmă cu doi ani.

La vremea respectivă, marca soră a Citroen a decis să nu mai crească ultima cifră din cele trei care desemnau numele unui model odată cu schimbarea de generaţie şi să rămână la trei cifre pentru gama sa de bază, cu mici excepţii. Cum ar fi RCZ, care folosește litere în loc de cifre. Variantele entry-level ale modelelor au început să folosească cifra "1" în coadă, în timp ce pieţele mature au primit modele care au "8" în coadă pentru noile generaţii şi facelift-uri ale produselor din oferta Peugeot.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • naforeanugabriel
    si eu sunt inebunit dupa citroen am si eu un c3 si sunt multumit de l
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru