Salonul Auto de la Geneva 2017

Citroen ridică ștacheta în segmentul vehiculelor utilitare: Space Tourer 4x4 E Concept este o combinație între un van și un SUV

Publicat Marti, 14.02.2017
de Bogdan Mirică
Comenteaza 1
Citroen ridică ștacheta în segmentul vehiculelor utilitare: Space Tourer 4x4 E Concept este o combinație între un van și un SUV - Poza 1
Citroen ridică ștacheta în segmentul vehiculelor utilitare: Space Tourer 4x4 E Concept este o combinație între un van și un SUV - Poza 2
Citroen ridică ștacheta în segmentul vehiculelor utilitare: Space Tourer 4x4 E Concept este o combinație între un van și un SUV - Poza 3
Citroen ridică ștacheta în segmentul vehiculelor utilitare: Space Tourer 4x4 E Concept este o combinație între un van și un SUV - Poza 4
Citroen a anunțat că va dezvălui în cadrul Salonului Auto de la Geneva un concept denumit Space Tourer 4x4 E. După cum o sugerează și numele este un derivat al utilitarei Space Tourer.

Citroen este unul dintre brandurile cu experiență când vine vorba de vehicule comerciale. Anii de expertiză acumulați pe această piață le permite francezilor să se joace cu ideea unui concept capabil să combine tot ce au mai bun SUV-urile și vehiculele comerciale.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, programat la începutul lunii martie, Citroen va dezvălui conceptul Space Tourer 4x4 E, un van care se ghidează după filosofia colecției E, dezvăluită anul trecut de francezi în cadrul Salonului de la Paris. Colecția E include accesorii de lifestyle produse într-o serie limitată.

La nivel exterior, noul Space Tourer 4x4 E Concept vine cu protecții pentru spoilerele față și spate, bare de fixare pe acoperiș, anvelope care pot fi echipate cu lanțuri, o culoare Technical White pentru caroserie, combinată cu un camuflaj de culoare Technical Grey și jante de 19 inch cu inserții de culoare roșii.

Chiar dacă este un concept, Citroen susține că echiparea pe care o vedem azi poate fi aplicată și modelului de serie, indiferent de varianta de caroserie pentru care optează publicului XS, M sau XL.

Conceptul are la bază varianta de caroserie XS, cu o lungime de 4.6 metri și o înălțime de 1.9 metri.

Esential 150 de cai putere oferă motorul instalat pe conceptul Citroen.
Interiorul folosește și el aceleași culori din colecția E. Este vorba despre albastru, alb și roșu, nuanțele drapelului Franței. Habitaclul a primit scaune noi, mult mai confortabile. Chiar dacă poate oferi spațiu pentru nouă pasageri, conceptul a fost configurat cu două scaune față și două scaune spate, pentru un spațiu interior extrem de generos. Confortul este amplificat de tapițeria de culoare albă, condimentată pe alocuri cu alcantara de culoare gri.

Lista tehnologiilor disponibile include navigație 3D proiectată pe un ecran de 7 inch comandată prin recunoaștere vocală, sistem de suport pentru telefoanele mobile inteligente, un head-up display, camere cu vedere la 360 de grade, faruri inteligente, monitorizarea unghiului mort și atenționare la părăsirea benzii de mers.

Urmareste Automarket
Cu ajutorul Automobile Dangel (specialist în conversia vehiculelor de teren), Citroen a transformat Space Tourer 4x4 E Concept și într-un vehicul capabil să ajungă pe drumuri dificile, după cum o sugerează și numele.

Van-ul beneficiază de tracțiune integrală cu mod 4x4Lock și de o gardă la sol înălțată cu 6 centimetri față de cea a modelului standard.

Propulsia este asigurată de un motor diesel BlueHDi, asociat unei transmisii manuale cu șase rapoarte și capabil să dezvolte 150 de cai putere.


Comentarii (1)

  • INTERESANT & FRUMOS...concurenta pt VW transporter si Mercedes Viano
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru