Citroen vine cu cateva surprize la Salonul Auto de la Paris

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 19.04.2010
Directorul de marketing si comunicare de la Citroen a anuntat un facelift pentru C6, alaturi de doua modele noi din gama DS si un nou membru al familiei Picasso. Cel putin una dintre aceste surprize vine la Salonul Auto de la Paris.

Francezii de la Citroen au dezvaluit o serie de detalii despre viitorul gamei in ceea ce priveste design-ul si noile modele. Astfel, directorul de marketing si comunicare de la Citroen, Xavier Duchemin, a prezentat pe scurt cateva idei despre viitorul marcii frantuzesti in cadrul unui interviu oferit conationalilor de la LCI Radio. In prima faza, Xavier Duchemin a infirmat zvonurile care prevesteau disparitia lui C6, anuntand ca va exista un facelift la mijloc de cariera si ca modelul va primi si o gama de motorizari noua.

Gama DS a celor de la Citroen va primi mai multi membri in urmatorii ani, astfel DS2 va fi dezvoltat in perioada urmatoare, in timp ce DS1 va fi lansat abia dupa 2016. Pe de alta parte, cei de la Citroen au negat dezvoltarea unui low-cost care sa rivalizeze Dacia Sandero sau Logan, deoarece acest gen de modele nu intra in tinta lor, ei fiind axati din ce in ce mai mult pe segmentul premium. Cei de la Citroen vor incerca astfel sa combata succesul Dacia din Franta prin crearea de modele cu un target diferit de cel al clientilor Dacia.

Astfel, modelele viitoare de la Citroen nu se vor intersecta cu modelele Dacia, iar fiecare dintre cei doi costructori va avea propriul sau public, la fel ca in perioada actuala.

Directorul de marketing si comunicare de la Citroen a mai specificat ca vor duce parteneriatul dintre PSA Peugeot-Citroen si BMW la un nivel nou, acesta urmand sa includa si modelele din varful gamei. Exista posibilitatea ca francezii de la Citroen sa creeze o versiune sportiva a lui C5 Racing, sau chiar si un model de productie bazat pe Citroen GT. Dupa cum stiti conceptul Citroen GT era echipat cu un motor V8 provenit de la un constructor american de automobile, dar cei de la BMW ar putea furniza fara probleme o asemenea unitate pentru supecar-ul respectiv. Cel mai bun exemplu ar fi S65B40 - motorul care echipeaza BMW M3: un V8 aspirat de 4 litri care are o masa tota de 202 kilograme si ofera 420 CP si 400 Nm. Oficialul marcii frantuzesti s-a ferit sa ofere mai multe detalii despre aceasta colaborare. In schimb, Xavier Duchemin a anuntat ca Citroen pregateste o surpriza din gama Picasso pentru Salonul Auto de la Paris, iar primele informatii anunta o versiune Picasso a lui DS4.

Via | Autosblog.fr

Comentarii (2)

  • Marius
    I LOVE CITROOO!!! Abia astept noile modele! Sper sa nu renunte la volanul cu centru fix si la displayurile digitale...
    11 6
  • photoshop f nereusit
    thats a really poor photoshop editing... f slaba editare in photoshop a imaginii.... multumim automarket... nice try but I dont buy into it!
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru