Citroen: "Vrem locul trei la vanzari in Europa!"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 25.05.2009
Directorul companiei Citroen si-a exprimat dorinta de a urca marca franceza pe locul trei al topului producatorilor de automobile din Europa.

Jean-Marc Gales, directorul companiei Citroen, a declarat ca doreste ca marca franceza sa devina cel de-al treilea mare producator de automobile din Europa. Pentru a realiza acest tel, Citroen se va axa pe reducerea costurilor prin formarea de aliante si crearea de produse noi, orientate catre cerintele pietei. In materie de vanzari, Citroen este pe locul sapte la nivel european, avand un volum de 263.347 unitati vandute in primele patru luni ale acestui an.

Strategia enuntata de directorul Citroen este cu totul diferita de cea recomandata de Sergio Marchionne, directorul grupului Fiat. Sergio Marchionne considera ca un producator de automobile trebuie sa vanda un volum de 5.5-6 milioane de unitati pe an pentru a putea supravietui. Jean-Marc Gales este de o parere diferita, considerand acest obiectiv de vanzari ca fiind neimportant pentru Citroen.

Citroen coopereaza cu Ford si BMW pentru dezvoltarea motoarelor si transmisiilor, pe cand grupul Fiat este partenerul Citroen in dezvoltarea si fabricarea vehiculelor comerciale usoare.

Fratele mai mare din grupul PSA, Peugeot, a detronat marca Citroen in materie de vanzari inregistrate in primele patru luni ale acestui an, Peugeot reusind sa vanda 301.781 unitati.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (6)

  • danutz
    Vise..
    Nu ar trebui sa schimbati titlul in Citroen VISEAZA sa devina.....
    6 1
  • andrei
    the dream
    si eu vreau sa devin miliardar.
    cred ca am sanse mai mari decat cei de la citroen:))
    5 0
  • Robert
    Normal
    E normal sa fie facute astfel de declaratii. Din pacate, eu inca nu sunt impresionat de marcile franceze.

    Ramane de vazut daca Citroen va ajunge pe locul 3, asa cum ramane de vazut in care parte a clasamentului va fi pe locul 3.
    3 0
  • citronel.....
    @Andrei ......as adauga si eu acelasi lucru : am sanse mai mari sa iau duminica potul cel mare de la Loto decat sa iasa Citronel pe 3........ha ha ha . Sa-si vada lungul nasului si sa castige macar lupta cu Peugeot si dupa aia sa aiba si alte pretentii...
    1 0
  • adryan
    si eu vreau 6 nr la lotto:)
    locul 3??? Ce sa vanda? C6? Penibilele C1, C2 si C3?Doar C4 si C5 mai ridica capul, sa nu uitam si utilitarele, dar in niciun caz nu prinde locul 3. Oricum, din admiratie pt C5, le urez succes!
    0 0
  • LauCalin
    no. 3
    Stati putin. Haideti sa privim si altfel lucrurile (desi e cam greu:)). In acest moment PSA este pe locul 2 in Europa la vanzari, dupa VAG. Cea mai vanduta marca in Europa dupa Vw este Peugeot. Problema nu este ca Citroen nu ar avea potential sa ajunga pe 3, ci faptul ca imaginea generala a lui Citroen nu e tocmai buna si asta inseamna vanzari mai slabe.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru