Citycar electric de la Renault in 2012

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 24.04.2008
Renault va scoate pe piata, pana in 2012, un model de oras care va functiona pe baterii.

Esential

2012 este anul lansarii in versiune de serie a citadinei electrice Renault.

Renault a anuntat oficial, prin vocea presedintelui Carlos Ghosn, ca va lansa pana in 2012 un model electric destinat pietelor europene. Este vorba de o masina de oras full-electrica pe care Renault vrea sa o finalizeze pana la inceperea Jocurilor Olimpice din 2012 (Londra).

Foarte interesant este faptul ca francezii au prezentat, acum 16 ani, conceptul Zoom - un citycar care seamana izbitor cu actualul Smart Fortwo. Desi unele voci sustin ca acesta va sta la baza unor idei stilistice ale masinii de serie, Patrick Pelatra, directorul de produs de la Renault, afirma ca modelul va avea dimensiunile unui Twingo iar pachetul de baterii va fi prezentat in mai multe versiuni, incluzand aici, de exemplu, optiunea de a alege o baterie pentru rularea prin oras si o alta baterie care ajuta la propulsia masinii intr-o calatorie de weekend.

Dupa ce Renault va dezvolta si produce noul model, Nissan - partenerii de alianta ai francezilor - vor incepe si ei lucrul pe acest segment. primul model Nissan care va iesi pe piata in clasa masinilor electrice de oras va fi un derivat de serie al conceptului Cube.

Foarte probabil, modelul Nissan va imparti aceeasi platforma cu cel Renault.

via | autoblog.it 

Taguri: Nissan, Renault, Zoom

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Cam tarziu
    Cam tarziu s-au trezit si ei sa lucreze la aceasta technologie. Asteapta sa iasa alti cu ceva ca sa copieze si ei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru