Ciudăţenia Salonului de la Los Angeles: Youabian Puma, decapotabila de şase metri şi 1.1 milioane $

de Bogdan Mirică
Joi, 21.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Una dintre cele mai ciudate apariţii din cadrul Salonului Auto de la Los Angeles s-a numit Youabian Puma. Maşina este o decapotabilă cu patru locuri, de 6 metri lungime şi 1.80 înălţime.

Printre numeroasele modele care şi-au făcut apariţia în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles s-a strecurat şi o ciudăţenie. La fel de ciudată pe cât îi este şi numele: Youabian Puma. Ce este de fapt Puma? O combinaţie grotească între o cabrioletă şi un SUV de mari dimensiuni. Decapotabila oferă patru locuri, are două uşi şi vine cu dimensiuni impresionante: o lungime de 6.1 metri, un ampatament de 4.1 metri, o lăţime de 2.3 metri şi o înălţime de 1.8 metri.

Sunt dimensiuni care le depăşesc chiar şi pe cele ale unui uriaş Humvee american, motiv pentru care roţile sunt pe măsură. Constructorul modelului Puma a ales jante de 20 de inch, cu aspect cromat, pe care le-a încălţat cu pneuri de peste un metru diamteru. Designul este o combinaţie nereuşită între farurile unui Volvo şi stopurile unui Buick Enclave, iar caroseria este construită exclusiv din fibră de sticlă şi aluminiu. Implicit acoperişul hard-top retractabil.

Maşina se adresează clienţilor „care îndrăznesc să fie diferiţi” (aici le dăm dreptate).

Esential 505 cai putere oferă Youabian Puma.
5.9 secunde îi sunt necesare lui Youabian Puma pentru a atinge 100 de km/h.
Sub capotă americanii au instalat un motorV8 LS7, de provenienţă General Motors, cu o capacitate de 7.0 litri, cu o putere de 505 cai şi un cuplu de 636 Nm.
Resursele sunt administrate cu ajutorul unei cutii automate cu şase rapoarte, gata să înlesnească un sprint de la 0 la 100 de km/h în 5.9 secunde.

Toate astea cu preţul unui consum pe măsură: 16.8 litri în mediul urban şi 10.6 litri în cel extraurban. Cireaşa de pe tort este însă preţul ciudăţeniei afişate la Los Angeles. Şeful companiei americane a anunţat că suma de la care vor porni toate comenzile este de 1.1 milioane de dolari.

Comentarii (3)

  • mere sa dai pe spate gagicile
    2 11
  • Alege-ti alte fructe. E oribila.
    10 0
  • o decapotabila cu roti de tractor, urata cu spume
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru