"Ciudățeniile" lui Tesla Model 3: fără radio FM și fără stream de muzică prin Bluetooth

de Daniel Popescu
Marti, 26.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Surpriză neplăcută pentru primii proprietari ai noului Tesla Model 3: mașina electrică nu oferă radio FM, iar conexiunile Bluetooth și USB nu pot fi folosite pentru a asculta muzica de pe telefon sau stick de memorie.

Tesla nu a oferit detalii amănunțite despre noul Model 3 la lansarea producției de serie, însă informațiile încep să apară treptat pe măsură ce sunt dezvăluite de proprietari.

Un clip realizat într-un showroom Tesla din Texas în momentul livrării mașinii către un client arată funcțiile ecranului touch de 15 inch și indică faptul că Model 3 nu oferă două funcții banale întâlnite practic la aproape orice mașină nouă cu echipare decentă, cu atât mai mult la cele care costă peste 30.000 de euro: radio FM și posibilitatea de a asculta muzică prin Bluetooth.

Jurnaliștii de la publicația The Drive au reușit să intre în contact cu un reprezentant Tesla, care a confirmat aceste informații. Astfel, funcția de radio FM, care îți permite să asculți muzică la posturi locale de radio, nu este inclusă pe Model 3. În plus, funcția Bluetooth este activată doar pentru a efectua și a răspunde la apeluri telefonice, întrucât profilele audio sunt dezactivate.

De asemenea, cele 4 porturi USB incluse în pachetul premium nu pot fi utilizate pentru a asculta muzica stocată pe stick-uri pe memorie.

În specificațiile Model 3 de pe site-ul oficial, compania arată că există o funcție "FM / Internet streaming radio". Practic, sintaxa semnifică faptul că Model 3 este echipat fie cu radio FM, fie cu un sistem de streaming pentru muzică, iar primele exemplare care au apărut de pe banda de producție sunt echipate cu serviciul de streaming.

De altfel, Tesla menționează șoferul poate asculta muzica prin Slacker Radio, un serviciu de streaming disponibil doar în Statele Unite și Canada care are o versiune gratuită și altele contra-cost de până la 10 dolari pe lună.

Totuși, obligativitatea unei conexiuni la internet pentru a asculta muzică printr-un serviciu mult mai puțin popular decât Apple Music, Spotify sau Google PLay Music nu este benefică, în special pentru cei care călătoresc în zone în care acoperirea operatorilor de telefonie este deficitară.

O altă "ciudățenie" a lui Model 3 este faptul că funcții de bază ale mașinii trebuie activate cu ajutorul display-ului tactil de pe bord.

De exemplu, ștergătoarele de parbriz au o manetă dedicată în spatele volanului, însă aceasta are funcții limitate: pornește și oprește ștergătoarele, respectiv pornește stropirea parbrizului. În rest, viteza ștergătoarelor poate fi setată exclusiv de pe display. În clipul alăturat, reprezentantul Tesla susține că nu știe dacă ștergătoarele au mod Automat sau nu.

Via MSN, TheDrive

Comentarii (10)

  • Nu e maneta de stergator ?
    Atunci au pus maneta asta din poza sa faca misto.
    https://cdn.teslarati.com/wp-content/uploads/2017/06/QE4lCLg.png
    Dai de ea si iti apare pe tableta. Teapa fraiere! :))
    5 3
  • cineva
    Inovatie inovatoare, dom'le!
    Adica sa ai comanda de stergatoare la indemana, in caz ca ai nevoie de ea in regim de urgenta? De ce?
    E mai simplu sa Intri pe cartea fetzei, schimbi parola, verifici ca nu esti robot, dai raspunsul la chestionarul de satisfactie si apoi activezi stergatoarele. Oricum intre timp nu ai nevoie sa vezi in fata, pentru ca se ocupa autopilotul de toate problemele care pot sa apara...
    19 4
  • mircea
    @Seth
    Am clarificat în text. Merci de info.
    3 0
  • Cineva
    Tesla ce sa-i ceri .... trebuie sa ai IQ_ul foarte mic sa alegi sa iti dai banii pe o Tesla ! Sau sa nu ai habar despre masini. Isi bat joc de viitorii cumparatori.
    9 12
  • Inovatii si dotari marca Apple.
    7 4
  • Arogantul
    tesla revolutioneaza industria auto
    #endsarcasm
    7 9
  • Octavian
    Da, vor sa te puna cumva sa-ti faci abonament ca sa asculti muzica.
    La inceput mi-a placut marca asta dar intre timp prin marketing-ul de 2 bani (gen Apple) a inceput sa nu-mi mai placa.
    5 6
  • Realizati ca toate astea si multe alte functii vor aparea prin update-uri software gratuite, nu?
    7 0
  • Aparent sursele voastre nu prea sunt de incredere. Exista un video pe youtube care arata cat se poate de clar ca poate reda muzica de pe stick USB: https://youtu.be/r0kODNkybho?t=9m2s
    FM e clar specificat pe site-ul Tesla, deci cel mai probabil inca nu e gata softul. Oricum, va fi livrata pentru alti clienti decat angajatii Tesla de abia peste o luna.
    6 0
  • workingformyliving
    Tesla a devenit ceva enervant precum Apple , care te sacaie de 10 ori pe zi sa iti faci update chiar daca nu il doresti, sau care te calca pe nervi atunci cand esti grabit sa lucrezi pe tel iar ei iti blocheaza ecranul ca nu mai ai spatiu de memorie si te indeamna sa cumperi . asta se intampla cand te bazezi pe tehnologie...
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru