Clarkson: "Luna trecută am primit prima amendă rutieră în ultimii 30 de ani"

de Mircea Meșter
Marti, 21.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deşi în faţa camerelor este dezinvolt şi nu pierde nicio ocazie de a încălca regulile, prezentatorul Top Gear Jeremy Clarkson susţine că o amendă primită pentru viteză în luna septembrie este prima în ultimele 3 decenii.

Cunoscut pentru temperamentul său nonoconformist în faţa camerelor de luat vederi şi pentru umorul pe care mulţi îl consideră în unele cazuri deplasat, Jeremy Clarkson se dovedeşte a fi un şofer model pe şosele, acolo unde prezentatorul Top Gear reuşeşte să-şi păstreze foarte curat "dosarul" pe care-l are la Poliţia Rutieră dîn Anglia.

Astfel, Clarkson a anunţat în tradiţionalul său editorial pe care-l are în The Sun că luna trecută a fost amendat de poliţie pentru depăşirea vitezei legale pe şosele. Deşi pentru mulţi dintre noi acest lucru poate părea unul foarte normal, Clarkson susţine că este prima amendă pe care o primeşte în ultimii 30 de ani de şofat. "Luna trecută am scris într-o furie oarbă despre câte camere radar am văzut între Whitby (n.r. oraş aflat la 400 de kilometri nord de capitala Angliei) şi Londra. Ei bine, se pare că una dintre acestea m-a prins şi pe mine. Din păcate, mergeam prea repede pentru a putea alege în locul amenzii un curs de conştientizare a pericolelor vitezei.

Ceea ce înseamnă că am primit nişte puncte de penalizare. Primele în ultimii 30 de ani", spune Clarkson, care nu menţionează nici viteza, nici amenda, nici numărul  de puncte cu care a fost penalizat.

Deşi "cazierul" său rutier este unul foarte curat, Clarkson a stârnit un val de furie în Marea Britanie în 2008, când a scris într-un alt editorial că a atins viteze de peste 300 de km/h cu un Bugatti Veyron pe drumuri publice aflate în Marea britanie. Criticat de public, Clarkson nu a putut fi amendat atunci din cauza lipsei dovezilor.

via The Independent

Comentarii (7)

  • Parca-mi aduc aminte un episod in care era oprit de politie si amendat, in Franta parca era si era filmata toata "treaba". Acuma ce sa inteleg? Ca TopGear ne minte de dragul showbiz-ului ? (lucru stiu deja) sau ca doar Clarkson minte si de fapt are o colectie de amenzi rutiere ?
    17 2
  • Cred ca era vorba de asta (tot depasire de viteza):

    http://www.automarket.ro/stiri/jeremy-clarkson-si-richard-hammond-au-ramas-fara-permis-in-franta-54038.html

    Publicati o stire de aiurea, fara sa verificati macar propriul site? :)
    10 3
  • mircea
    @asm, mowgli

    Nu trageţi în pianist. Dacă asta zice omul negru pe alb...
    7 5
  • @Mircea, eu n-am tras, pun doar la indoiala fie afirmatia lu' Jeremy, fie scenariul emisiunilor. E si normal sa publicati ce zice omu.
    Mersi @ASM ca ai gasit si articolul pe AM, nu eram sigur ca imi aduc bine aminte.
    6 2
  • Nu tragem... doar m-am distrat de asta si subliniam ridicolul situatiei. Dar pt Clarkson, ridicolul e ceva obisnuit!
    6 2
  • Este vorba despre dosarul lui rutier in Anglia.Nu in Franta.
    11 0
  • Eu cred ca mai e vorba de ceva. Cu ceva ani in urma, am avut 3 amenzi de viteza in interval de 10 luni. Dar pentru ca politistii au fost foarte de treaba, mi-au redus viteza la 10 km peste viteza legala, am platit amenda minima si nu am pierdut nici un fel de puncte.

    In declaratie Clarkson spune ca a primit puncte de penalizare, odata cu amenda. Ceea ce nu inseamna ca nu a mai avut amenzi minore fara puncte de penalizare. Pe langa asta, cum zice si @Lache, poate fi vorba doar de situatia din Anglia. Amenzile internationale probabil ca nu le-a trecut la socoteala. :):):):
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru