Clienţii lui BMW i8 vor fi nevoiţi să aştepte 18 luni până la primirea maşinii

de Bogdan Mirică
Marti, 25.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunţat că cererea pentru modelul său hibrid i8 a depăşit cu mult oferta. Unii clienţi sunt nevoiţi să aştepte şi 18 luni pentru a-şi primi maşina.

BMW se bucură de o primire extrem de călduroasă pentru noul i8, supercarul său hibrid, lansat pe piaţă în vara acestui an. Cererea este atât de mare încât BMW se gândeşte să mărească producţia în următoarele luni.

Ian Robertson, şeful diviziei de vânzări BMW, a recunoscut problema stocurilor şi faptul că lista de aşteptare se întinde acum chiar şi pe 18 luni. Aşadar, există clienţi, pe anumite pieţe, dispuşi să aştepte chiar şi un an jumătate pentru modelul sportiv.

Esential 18 luni trebuie să aştepte un client BMW pentru noul i8.
Robertson e de părere că lista de aşteptare ar trebui să însumeze maxim şase luni, însă cererea publicului a depăşit clar aşteptările companiei. Robertson nu a oferit detalii despre creşterea producţiei, dar a susţinut că raportul cerere/ofertă a început să se uniformeze în cazul lui i3, ceea ce înseamnă că nemţii se vor putea concentra şi asupra volumului pentru i8.

În cazul lui BMW i3, lista de aşteptare ajunge la patru, maxim cinci luni, bavrezii reuşind să livreze acum 200 de maşini pe lună.

Comentarii (1)

  • Depinde si cate modele de i8 produc lunar. Daca produc sub 100 de bucati, adica putin peste 1000/an este normal sa se astepte atat de mult. Cred ca este si o strategie de market-ing, pentru a atrage noi clienti.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru