Clienții viitorului Aston Martin Valkyrie vor fi scanați 3D pentru a beneficia de o poziție ideală la volan

de Bogdan Mirică
Joi, 25.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a anunțat că va scana corpul fiecărui client al supercarului Valkyrie. Scopul este acela de a le oferi clienților o poziție la volan ideală.

Aston Martin ne-a promis că va face din Valkyrie, supercarul său suprem, o mașină cum nu a mai fost alta. Și se pare că se ține de cuvânt.

Constructorul englez a anunțat că va scana anatomia fiecărui client care a depus un avans pentru supercarul Valkyrie. Motivul este cât se poate de simplu și logic: englezii vor să le ofere clienților o poziție ideală la volan.

Creat în parteneriat cu Red Bull Advanced technologie, viitorul Aston Martin Valkyrie nu va pune accent pe acele performanțe cu care se laudă Bugatti Chiron: accelerație sau viteză maximă.

La fel ca în Formula 1, cea mai rapidă mașină este cea care frânează cel mai bine, cea care ia virajul cel mai bine și cea care accelerează cel mai repede. Nu este cea care atinge cea mai mare viteză.

Patrick Nilsson
președintele Aston Martin Asia
„Nu ne concentrăm atenția pe viteza maximă a mașinii. Ne concentrăm pe cât de dinamică va fi. La fel ca în Formula 1, cea mai rapidă mașină este cea care frânează cel mai bine, cea care ia virajul cel mai bine și cea care accelerează cel mai repede.
Nu este cea care atinge cea mai mare viteză”
, a declarat Patrik Nilsson, președintele Aston Martin Asia.

Fiecare supercar va fi creat după preferințele clientului. Asta înseamnă culoare de caroserie specială, tapițerie personalizată și această poziție unică la volan. Tocmai de aceea este necesară scanarea 3D a corpului fiecărui client.

Primele detalii despre Aston Martin Valkyrie sunt extrem de optimiste. Supercarul desenat de Adrian Newey, cel mai de succes designer din Formula 1, ar trebui să ofere o aerodinamică excepțională și să cântărească doar 1000 de kilograme.

Propulsia va fi asigurată de un motor V12 de 6.5 litri, normal aspirat, asistat de un sistem KERS pentru a garanta un total de 1000 de cai putere. Cu un raport masă/putere de 1/1, performanțele lui Valkyrie ar trebui să fie impresionante.

Comentarii (5)

  • meh, afumatoare..electrica de ce nu fac?
    1 3
  • Foarte bună asta cu poziția la volan personalizată pentru fiecare client! Aștept opțiunea asta și la mașinile de rând.
    2 0
  • Cu niste sarmalute, cozonac si alte bunatati de la masa de sarbatori ajungi sa nu mai incapi in masina :)). Deci este clar, nu imi iau acest model...
    2 0
  • @Verde Avand in vedere evolutia tehnologiei s-ar putea sa nu astepti prea mult:)
    0 0
  • Din fericire,vom vedea unul si pe strazile din Romania.Bogdan Capusan din Cluj este unul din fericitii posesori. :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru