Colaborare cu un start-up din Silicon Valley: Ford lucrează la o aplicație mobilă pentru servicii de transport

de Petre Barac
Marti, 10.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a început să dezvolte o aplicație mobilă pentru servicii de transport în colaborare cu Autonomic, un start-up american din Silicon Valley.

Producătorii auto explorează o gamă largă de servicii digitale care să le suplimenteze veniturile și să le crească profitul, precum sunt cele de car-sharing. Cu toate acestea, când vine vorba de aplicațiile de smartphone orientate spre consumatori și de bazele de date aferente, constructorii sunt în urma “rivalilor” din Silicon Valley.

Ford vrea să recupereze decalajul și a început să dezvolte o aplicație mobilă pentru servicii de transport în colaborare cu Autonomic, un start-up din capitala mondială a inovației.

Un prim pas a fost făcut de Ford prin lansarea unui serviciu denumit “Non-Emergency Medical Transport” în parteneriat cu un spital american, pe baza unui software furnizat de Autonomic. Prin acea aplicație, pacienții spitalului puteau să își programeze vizitele la doctor și când anume să fie preluați pentru a merge la destinație.

Autonomic a fost înființată în vara anului trecut, având ca obiect de activitate dezvoltarea de soluții software pentru mașinile autonome.

De aici și motivul pentru care Ford a investit în acest start-up, cu scopul să își diversifice serviciile de mobilitate. La același capitol, amintim și o investiție de un miliard de dolari făcută de Ford într-o companie de inteligență artificială.

Vicepreședintele Ford, Jim Farley, susține că aceste investiții fac parte din strategia companiei privind viitoarele mașini autonome.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru