Comenzi vocale pentru mașina ta: noile modele Mercedes vor integra asistenții vocali Google Assistant și Amazon Alexa

de Daniel Popescu
Luni, 24.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noile modele Mercedes vor fi compatibile cu asistenții vocali Google Asistant și Amazon Alexa începând de la sfârșitul acestui an.

Mercedes a anunțat în această săptămână integrarea unor noi tehnologii pe modelele sale, care vor fi lansate pe piața europeană până la sfârșitul acestui an.

Astfel, constructorul german va deveni compatibil cu două dintre cele mai importante platforme de asistenta vocală furnizate de Google și Amazon, iar proprietarii vor avea posibilitatea să utilizeze diverse funcții ale mașinilor prin asistenții vocali oferiți de cei doi giganți IT. Pentru asta, ei trebuie să se conecteze în prealabil la aplicația de smartphone Mercedes Me.

Urmareste Automarket
Google Home (foto) este un dispozitiv care permite utilizarea asistentului vocal Google Assistant, iar proprietarii vor putea pune întrebări de genul "Google, spune-i lui Mercedes Me să pornească mașina".
Similar, în cazul dispozitivului Amazon Echo și a asistentului său Alexa, proprietarii vor putea spune, de exemplu, "Alexa, spune-i lui Mercedes Me să transmită mașinii o adresă".

Pentru moment, Mercedes nu a oferit o listă detaliată a tuturor funcțiilor pe care le va putea accesa un șofer. "Obiectivul Mercedes-Benz este să creeze un ecosistem inteligent în jurul mașinilor și să dezvolte tehnologie de ultima oră pentru a face viața clienților mai ușoară", spune Nils Schanz, șeful diviziei de cercetare și dezvoltare Mercedes din Statele Unite.

Via Carscoops

Comentarii (4)

  • "iar proprietarii vor putea pune întrebări de genul "Google, spune-i lui Mercedes Me să pornească mașina"."

    Care-i întrebarea?!

    Nu mai zic nimic, decât:

    "Altă întrebare!"
    1 0
  • eu speram sa fie interzis vorbitul soferului.
    1 0
  • rotila
    @ AM,MM!
    google spune care-i varianta corecta? assitant, asistent, sau assistant?
    0 0
  • Asa mult le-a luat sa iti inregistreze conversatiile fara consimtamantul tau?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru