Comisia Europeana a respins noua taxa auto

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 20.06.2007
Forul european a cerut Romaniei o scadere si mai mare a taxei de prima inmatriculare.

Comisia Europeana a solicitat Romaniei, in scrisoarea de raspuns la modificarile transmise de autoritatile de la Bucuresti la sfarsitul lunii mai, sa modifice taxa auto pentru a reflecta mai bine deprecierea in timp a valorii masinilor.

"Scrisoarea de raspuns a fost transmisa de Comisia Europeana, insa nu am primit-o inca. Am inteles ca observatiile CE vizeaza in special scala de depreciere, care trebuie revazuta, in sensul accelerarii. Pentru masinile cu vechime sub un an, Comisia ne solicita calcule din luna in luna. Discutiile intre cele două parti vor continua", au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

Comisia Europeana a solicitatat autoritatilor romane sa opereze "o scadere mai abrupta" a nivelului taxei la masinile vechi, fata de propunerea ministerului Economiei si Finantelor, si sa fie avuta in vedere o durata medie de viata a automobilelor de 10-15 ani, fata de 20 de ani cat este prevazut in proiectul transmis Comisiei Europene.

La sfarsitul lunii mai, Ministerul Economiei si Finantelor a transmis CE o noua formula de calcul a taxei de prima inmatriculare, care prevede niveluri de pana la trei ori mai mici pentru unele masini vechi, dar mai mari la cele noi.

Comentarii (11)

  • Adrian
    taxa
    Iupii, le-o trage in privinta taxei domnilor. E foarte bineee, pentru ca li se demonstreaza politicienilor de cacao din Romania ca nu se pot folosi atat de abuziv de prerogativele cu care au fost investiti.
    0 0
  • fane ursu
    taxa
    si chiar daca se va reduce Taxa de prima inmatriculare cu siguranta vor gasii Politicienii nostri scumpi si dragi o Alta Metoda de a cere mai multi bani si se va numii cu siguanta altfel decat este asta(taxa de prima inmatriculare)suntem un popor de oameni smecherasi si ne(se vor derca Ei)deci fratiilor ......... asta este tebuie sa ne obisnuim cu ce AVEM !
    0 0
  • pt fane ursu
    - "trebuie sa ne obisnuim cu ce AVEM!"
    - NICIODATA!!!

    Trebuie sa ne castigam drepturile noastre de oameni si de cetateni. Nu suntem slugile nimanui! Guvernantii sunt in slujba noastra (platiti din banii nostri) si nu noi in slujba lor. Toate masurile care nu reflecta interesul populatiei reprezinta ABUZ.

    Faptul ca UE-ul a cerut o reducere mai mare este imbucurator. Ceea ce ma deranjeaza este ca se trage de timp. Deja a trecut juma' de an, va mai dura ceva timp pana la finalizarea noii formule si pana la aprobare si apoi inca 6 luni pana la aplicare. Sistemul birocratic e tot in defavoarea populatiei si in beneficiul intereselor guvernantilor.
    0 0
  • pentru toti
    Stau sa inmatriculez de jumatate de an o bijuterie de masina, care se incadreaza in cea mai proasta categorie de taxare-cea mai mare. Varujane, judecand dupa actiunile tale, nu am dubii ca vrei sa le-o tragi romanilor pe la spate. Daca era dupa mine te trimiteam inapoi la origini, in Armenia.
    P.S. Varujan Vosganian scrie si poezii!!!
    0 0
  • Dumitrescu
    Buna
    scheisse,pentru toti BOII si Vacile din guvern! JOS cu ei! Mama lor de oligofreni!
    0 0
  • taxa
    tariceanu si "eminentele" din jurul lui(vosganian-remes-vladescu) ca de altfel toata gloata asta numita guvern,sunt o adunatura de TALHARI care a fost pusa acolo de nustiu cine sa-si bata joc de noi.Uitati-va ca nimic nu merge cum trebuie in tara asta; sanatatea, transporturile,agricultura, justitia... toate sunt o bataie de joc la adresa cetateanului. La OCNA cu banditii astia. O fi citind careva din ei ce scriem noui pe aici????!!!!
    0 0
  • tot eu
    taxa
    daca as putea ce canale as face eu cu nemernicii astia, de-ar zice ca odiosu'-regretat a fost mic copil in comparatie cu mine. As propune si eu o taxa "de ministru-parlamentar", ca atata timp cat se afla la butoane sa dea si ei la stat vreo 5-10 milioane de euro, cum vi se pare?????!!
    0 0
  • DanutZ
    Le da peste nas cei de la Comisia Europeana ca isi pre fac de cap. Poate la anu ne putem aduce si noi o masina din UE mai ieftin decat acum.
    0 0
  • handyman
    taxa
    Rusine mare "domnilor guvernanti"care fac legile dupa interesul propriu.Taxa asta e cea mai mare magarie din seria fara sfarsit a magariilor alesilor nostri.In Bulgaria vecina unde se zice ca e coruptie mai mare, se pot inscrie orice masini inclusiv cu volanul pe dreapta,fara nici o taxa. Oare cum putem scapa de acesti nenorociti care ne trag in coada europei mereu.Poate sa-l inviem pe Vlad Tepes.
    0 0
  • taxa
    si la noi am vazut masini inmatriculate cu volan pe dreapta.
    0 0
  • PUIU STEFAN
    NE AI TRADAT BOZGORE !!
    Am asteptat si ne-am pus o gramada de sperantze in ,,intzelepciunea'' U.E.crezand ca aceasta va lua decizia legala,morala si corecta de a desfiinta TAXA DE PRIMA INMATRICULARE(taxa jigodiilor ordinare)!!!Dar m-am inselat amarnic!Am crezut ca Lazlo Kovacks e un ungur dintr-o bucata si nu se va lasa,,manjit' de Taxiceanu&comp. 'dar ...acceptand aceasta taxa marsava a dovedit ca nu e decat un inputzit de bozgor.Halal dreptate :( halal U.E. :( NE-AI TRADAT BOZGORE
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru