Conceptele Chevrolet de la Detroit erau echipate cu anvelope concept de la Goodyear

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 31.01.2012
Conceptele Chevrolet prezentate la Salonul Auto de la Detroit au fost echipate cu anvelope Goodyear deosebite. Acestea au fost proiectate special pentru acest salon auto.

Anvelopele conceptelor Chevrolet Code 130R şi Tru 140S au fost, la rândul lor, concepte. Respectivele anvelope sunt realizate de Centrul de Cercetare şi Proiectare Goodyear din Akron în colaborare cu inginerii GM, pentru a furniza un set de anvelope speciale. Banda de rulare a acestor anvelope a fost proiectată pentru a avea distribuţia de cauciuc a anvelopei Goodyear Eagle, în condiţiile unei asortări perfecte cu noul stil al maşinii. Design-ul asimetric al benzii de rulare a fost gândit să fie simetric faţă de linia mediană a maşinii.

Anvelopele utilizate de conceptul Tru 140S au fost proiectate plecând de la sigla Chevrolet, evoluând apoi spre profilul lor final. Ambele modele de anvelopă au o bandă de rulare fină realizată în unitatea de producţie a Goodyear din Luxemburg, iar sculptarea profilului distinctiv a fost realizată cu laser. În schimb, textura suprafeţei benzii de rulare şi îmbinările finale de la nivelul canelurilor benzii de rulare au fost adăugate ulterior.

"Obiectivul nostru este de a oferi sprijinul necesar producătorilor de automobile, furnizându-le proiecte de anvelope şi know-how-ul de manufacturare care se potriveşte cel mai bine cerinţelor lor.

În timp ce scopul nostru este acela de a echipa vehicule de top şi de înaltă ţinută, ştim că aceasta nu poate fi posibil decât prin inovare continuă şi dedicată şi prin calitatea produselor noastre. Faptul că am fost aleşi pentru a furniza anvelope pentru aceste două maşini-concept fabuloase este o dovadă a abilităţii Goodyear de a furniza anvelope pentru ipotetic orice tip de vehicul." a spus Johann Finkelmeier, Vice-Preşedinte al Goodyear.

Via | Goodyear

Comentarii (1)

  • Reclama la GOODYEAR!
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru