Conceptul Citroen Metropolis va da naştere modelului DS9

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 27.10.2010
Gama Citroen DS va primi un nou membru în următorii ani, care se va lupta cu modelele de lux ale producătorilor premium germani. Modelul se va numi DS9 şi va fi destinat pieţei din China.

Conceptul Citroen Metropolis prefigurează un nou model premium al constructorului francez. Modelul se va denumi DS9 şi va fi vârful gamei DS. Limuzina va fi destinată în principal pieţei din China şi va fi construită de partenerii chinezi ai grupului PSA, Changan Automobile Group China. Citroen DS9 se va lupta direct cu modelele de lux ale trio-ului premium german – Audi, BMW şi Mercedes-Benz.

Gregoire Olivier, şeful operaţiunilor Citroen din Asia, a dezvăluit intenţiile companiei privind modelul DS9 şi conceptul Metropolis. Dacă modelul de producţie va fi o versiune adaptată la producţia de serie a acestui concept, piaţa din China va avea unul dintre cele mai frumoase modele Citroen din ultimii ani. Eleganţa agresivă a modelului aminteşte mai degrabă de BMW Seria 5 F10 decât de un model Citroen, în timp ce blocurile optice înguste, grila faţă proeminentă şi silueta modelului ne poartă cu gândul la alte concepte "nebune" ale francezilor.

Citroen Metropolis este bazat pe aceeaşi platformă cu C6 şi Peugeot 508. Modelul are o lungime de 5.3 metri şi o lăţime de 2.0 metri, în timp ce înălţimea acestuia este de numai 1.4 metri.

În timp ce lăţimea şi lungimea modelului impun respect în clasa limuzinelor de lux, înălţimea redusă a acestui concept asigură o ţinută extrem de agresivă. În cazul conceptului, propulsia este hibridă şi este asigurată de un motor V6 de 272 CP şi 375 Nm, asistat de un motor electric ce poate furniza maximum 95 CP. Oficialii Citroen au declarat că modelul vândut în China ar putea să fie oferit exclusiv în versiunea cu motor cu ardere internă.

Via | Carscoop 

Comentarii (6)

  • Cel putin din fata
    Arata extraordinar!
    10 0
  • hrares
    4X4
    ca tot era stirea cu BMW si audi , stiti daca citroen are de gand sa puna 4X4 pe sedanuri ca C5 sau C4?
    2 0
  • BaditzaEx
    superb!!!
    Citroen a adus tot timpul pe pta modele cu un design revolutionar sau macar avangardist .
    Nota 10 la design exterior, sunt convins ca si interiorul va fi 10, ramane sa vedem fiabilitatea si o gama mai variata de motorizari
    8 0
  • arata foarte bine, dar atat
    Nu cred ca vor reusi in lupta cu nemtii.
    Din pacate modelul de serie nu va arata la fel de bine (toate conceptele Citroen din ultima vreme arata superb, dar modelele de serie sunt mult mai ponderate).
    De asemenea inaltimea este prea mica pentru o limuzina de lux, iar la fiabilitate nu stau bine de loc.
    0 2
  • Bogdan
    @ vlad
    tu ai Citroen? fiabilitatea e net superioara la citroen fata de masinile nemtesti, iar de preturile de intretinere nici nu mai incape vorba.
    1 0
  • Tony Montana
    Intradevar foarte COOL modelu lDS9 cel de mai sus ce afirma ca nu vor reusii in lupta cu nemtii probabil ori este un fan de-al lor ori se insala .Cel mai bun exemplu este ce era Audi in anii 70-80 si unde este acum. Inradevar Citoen-Peugeot este o companie care mai tot timpul a inovat si aici nu fac referire la motorul desvoltat de cei doi, HDI-ul vare fie vorba intre noi este extraordinar de reusit si fiabil in comparatie cu cel dezvoltat de grupul VAG.De altfel nu de geaba platforme intregi si motorizari se gasesc intr-o gama mare la multe companii auto cu traditie. Model Chinezesc lasa-i pe altii sa cerceteze si dezvolta apoi doar imbunatateste si multiplica au adoptat-o multe firme autocu aceste motoare din grupul mai sus amintit PSA. Nu mai noi romanii avem prejudecati gen : Daca nu ai masina Germana nu existi, Tin sa reamintesc contestatarilor exact aceeles metehne de pe vremea impuscatului cind cel mai bun Whiskey era considerat Jonny Walker si ca tigara Kent, poate este fortata comparatia insa acesta este din pacate modelul la romani. Eu am un Golf v si am ajuns sa schimb pina si motorul (blocul ambielat) la ea ca deh este masina nemteasc domle fara probleme.Din capul locului sustin ca nu exista marca fara probleme de aceea vin si spun ,nu mai aveti fratilor prejudecati si judecati de valoare mai ales valabil pentru cei neimplicati. Aceasta stire este foarte benefica mai ales pentru consumatorii finali care vor beneficia de aceasta concurenta si la o marca cit si cealalta.Concurenta aduce progres altfel va asigur (pe sceptici ) ca inca circulam in carute.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru