Conceptul i Inside Future anticipează viitoarele interioare BMW: holograme tactile în locul butoanelor clasice

de Bogdan Mirică
Joi, 05.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a dezvăluit conceptul i Inside Future, o privire în viitor la cum vor arăta interioarele modelelor bavareze. Acestea vor beneficia de holograme în locul butoanelor clasice.

Cu ocazia Târgului de Electronice CES Las Vegas, BMW a dezvăluit un concept futurist, capabil să anticipeze direcția în care se vor îndrepta interioarele mașinilor sale viitoare. Conceptul se numește i Inside Future și folosește o tehnologie complet nouă, denumită BMW HoloActive Touch.

Așa cum o sugerează și numele este vorba despre o interfață de tip hologramă, care controlează navigația, sistemul multimedia și cel de comunicare. BMW susține că sistemul multimedia controlat prin holograme va fi următorul pas după cel controlat cu ajutorul gesturilor, introdus deja pe Seria 7 și Seria 5.

Pentru a crea interacțiunea dintre utilizator și sistem, BMW HoloActive Touch dispune de un ecran pe consola centrală. O cameră urmărește degetele șoferului și preia comenzile acestuia. Confirmarea vine de la un impuls ultrasonic pe care șoferul îl simte ca pe o vibrație la nivelul degetelor. Acesta este impulsul hologramei.

Potrivit BMW, avantajul acestei funcții este faptul că șoferul sau pasagerul din dreapta nu mai trebuie să se aplece în față pentru a acționa funcțiile.

Pentru că se vrea a fi o mașină autonomă, șoferul nu va mai fi preocupat foarte tare de condus.

Prin urmare, BMW a căutat să-i ofere conectivitate. Întreaga planșă de bord a devenit acum un display, capabil să dispară atunci când nu oferă informații.

Urmareste Automarket
BMW a inclus și Sound Curtain, un sistem audio care folosește boxe în tetiere și le permite pasagerilor să audă sunetul mult mai fidel, eventual exclusiv pentru ei.

Pasagerii de pe locurile din spate beneficiază de un ecran care coboară din plafon și pe care pot fi afișate informațiile dorite.

Atunci când nu este folosit, el rămâne integrat în plafon ca o sursă de iluminare ambientală.

Designul exterior este futurist și nu folosește formele unei mașini convenționale. Cu toate acestea, grila BMW a fost păstrată, iar în partea posterioară apar stopuri verticale cu lumini LED. Portierele lipsesc, tocmai pentru a oferi un acces mai ușor în interior.

Comentarii (2)

  • ....imi pare rau...dar cartile acelea nu se potrivesc deloc in peisaj!
    6 0
  • ....a si stratul de ceapa de sub scaunele din spate de unde oare l-au decupat si de ce l-au lipit in bmw...aaa sa para asa.....eco,hmh.m
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru