Conectați la rețeaua electrică a Germaniei: Mercedes-Benz a construit un sistem care stochează energia folosind bateriile pentru mașinile electrice

de Petre Barac
Marti, 24.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a construit un sistem de stocare a energiei folosind bateriile pentru mașinile electrice. Sistemul nemților este capabil să se conecteze la rețeaua electrică a țării în caz de nevoie.

Daimler a anunțat în acest an că va investi 500 de milioane de euro pentru a construi cea mai mare fabrică de baterii din Europa, odată cu avântul pieței mașinilor electrice.

O subsidiară a grupului Daimler, Mercedes Benz Energy, a prezentat acum un proiect interesant care vine să completeze eforturile nemților în sensul promovării acestor vehicule.

Constructorul german vrea să pună deoparte 3.000 de baterii electrice pentru un sistem de stocare a energiei. Până acum, 1.800 de baterii au fost instalate și conectate, iar sistemul a fost pus în funcțiune.

Nemții spun că sistemul lor poate să fie conectat la rețeaua electrică a țării și să completeze producția de electricitate provenită din energia solară sau cea eoliană.

În cazul în care apar fluctuații de energie din sursele regenerabile, precum vântul sau soarele, acest sistem de stocare poate să asigure un flux optim de electricitate în rețea”, au transmis cei de la Mercedes.

Sistemul este construit astfel încât capacitatea de stocare poate să fie mărită oricând.

Când va fi gata și va ajunge la 3.000 de baterii, sistemul nemților va avea un stoc de energie de 17.4 MWh, unul dintre cele mai mari de acest fel din Europa.

Cei de la Daimler nu sunt singurii care au pus la punct un sistem de stocare de energie din baterii electrice. Grupul BMW a realizat un sistem asemănător folosind 1.000 de baterii electrice de la modelul i3.

Via Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru