Confruntarea dintre Mercedes, BMW şi Audi se mută în cursele de maşini electrice: constructorii ar putea participa în Formula E

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes, BMW şi Audi îşi ascut armele pentru a participa în competiţia de monoposturi electrice Formula E din sezonul 2018-2019.

Mercedes, BMW şi Audi, cei trei mari constructori germani care, luptă pentru supremaţie în special în Campionatul German de Turisme (DTM), însă confruntarea s-ar putea muta în viitorul apropiat în Formula E.

Competiţia de monoposturi electrice a debutat în 2014 şi a început să atragă din ce în ce mai mulţi producători auto, mai ales că dezvoltarea maşinilor electrice de serie a devenit o prioritate.

Cel mai nou anunţ a venit din partea celor de la Mercedes, care au încheiat o înţelegere cu organizatorii prin care îşi rezervă dreptul de a ocupa unul dintre cele două locuri suplimentare pe grila de start pentru sezonul 2018-2019. Chiar dacă în prezent nu există niciun proiect concret pentru dezvoltarea unei echipe de Formula E, angajamentul evidenţiază că Mercedes ia în calcul această opţiune.

Urmareste Automarket
Anunţul germanilor vine la scurt timp după ce BMW a anunţat de asemenea iniţierea unui parteneriat cu echipa Andretti Racing care se va încheia la finalul sezonului 2017-2018.
În acel moment, nu este exclus ca BMW să fie interesată să aibă propria echipă în competiţie, după cum sugerează şi directorul de vânzări Ian Robertson.

"Când vom putea avea o influenţă asupra dezvoltării bateriilor, care vor fi suficient de bune pentru a parcurge o cursă fără oprire, şi când va exista o audienţă majoră, atunci constructorii vor dori să se implice. Iar în acel moment concurenţa dintre constructori va fi atrăgătoare", explica el.

Nu în ultimul rând, Audi este deja implicată în competiţie prin intermediul unui parteneriat tehnic cu cei de la ABT Sportsline, care pe viitor ar putea fi extins.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru