Constructorii auto au pierdut lupta în SUA: autorităţile refuză să amâne introducerea noilor norme de emisii planificate pentru 2025

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 23.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Agenţia pentru Protecţia Mediului a respins cererea constructorilor auto de a amâna introducerea noilor norme de emisii în Statele Unite planificate pentru 2025.

Constructorii auto din Statele Unite sperau ca alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA să favorizeze o relaxare a normelor de emisii planificate pentru 2025.

În acest sens, producătorii au solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPA) să amâne o decizie finală în această privinţă până la preluarea funcţiei de către Trump în 20 ianuarie. Atunci, postul de şef al EPA urmează să fie preluat de Scott Pruitt, un critic vehement al actualelor norme de emisii.

Urmareste Automarket
Totuşi, cererea a fost acum respinsă de către actuala conducere a EPA, astfel că normele de emisii vor intra în vigoare conform planificării iniţiale. Deloc surprinzător, constructorii americani au catalogat această decizie drept "dezamăgitoare" şi consideră că EPA ar fi trebuit să amâne o decizie finală până în aprilie 2018, termenul limită stabilit iniţial pentru anunţarea noilor norme de emisii.

Totuşi, producătorii au încă speranţe că viitoarea administraţie a lui Trump va "rectifica" această problemă.

"Administraţia Trump va determina dacă acceptă aceste decizii anticipate sau dacă va reveni la planificarea obişnuită", precizează constructorii într-un comunicat de presă.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Stai sa se inscauneze Morcoveata rege ca rezolva el
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru