Constructorii auto speră ca Trump să relaxeze normele de mediu: "Maşinile vor deveni prea scumpe pentru clienţii obişnuiţi"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Sambata, 12.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii auto îi cer preşedintelui ales al Statelor Unite să relaxeze normele de poluare pentru perioada 2021-2025, considerând că în caz contrar maşinile vor deveni prea scumpe pentru consumatorii de rând.

Constructorii auto văd o luminiţă la capătul tunelului în privinţa normelor dure împotriva poluării după ce Donald Trump a fost ales în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Cei mai mari producători auto solicită ca Trump să-şi spună punctul de vedere în privinţa regulamentului pentru emisii înainte ca un acord care prevede înăsprirea legislaţiei în această privinţă să intre în vigoare în 2021.

Legislaţia actuală prevede o reducere a emisiilor la 107.5 grame de dioxid de carbon pe kilometru începând din 2021 şi de 89 de grame pe kilometru începând din 2025, valori considerate prea dure de constructori.

Urmareste Automarket
Aceştia avertizează că respectarea acestor măsuri presupune investiţii de miliarde de dolari care vor fi transferate inevitabil clienţilor finali prin creşterea preţurilor la maşini. "Pe măsură ce preţurile maşinilor cresc, devine vital să ne uităm la costurile totale ale iniţiativelor legislative.
Acţiunile legislative bine-intenţionate riscă să crească costurile până în punctul în care tehnologiile pentru siguranţă şi eficienţa consumului fac ca noile maşini să fie inaccesibile pentru consumatorul mediu"
, averizează Asociaţia Producătorilor de Maşini.

Din această asociaţie fac parte diviziile nord-americane ale constructorilor BMW, Fiat-Chrysler, Ford, General Motors, Jaguar Land Rover, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Porsche, Toyota, Volkswagen şi Volvo.

Interesant este că asociaţia solicită o revizuire a tuturor reglementarilor auto anunţate după 1 septembrie, adică inclusiv a draftului pentru prima legislaţie pentru maşini autonome.

Conform legislaţiei, noile norme americane pentru perioada 2021-2025 pot fi modificate până în aprilie 2018 de către agenţia americană pentru protecţia mediului (EPA), al cărei şef este desemnat chiar de preşedintele ţării. În timpul campaniei prezidenţiale, Trump a susţinut că va relaxa normele de poluare cu scopul de a proteja interesele companiilor şi locurile de muncă.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • silimarina
    Perfect, de ce sa mai investeasca marile companii auto in dezvoltarea de noi motoare, cand pot folosi tehnologii mai vechi( mai poluante) pentru a avea profituri cat mai mari.Ca doar incalzirea globala e un mit, Pamantul e plat si Soarele se invarte in jurul Pamantului.Bine ca poate o companie mica ca Koenigsegg sa inoveze -> https://www.youtube.com/watch?v=S3cFfM3r510
    15 7
  • vad ca ai preluat, chiar si la mistocareala, textele votantului tipic de trump. Ce sa faci, rednecksi si hillbilly au si ei. Avem si noi...


    :)
    3 4
  • AndreiRN
    Faca ei ce vor ca eu tot cu Cobra cu ulei vegetal uzat o sa circul.
    1 0
  • masinile de peste 20k dolari nu sunt pt consumatorul de rand!

    si in loc de gadgeturi de multe mii de dolari, mai bine un filtru bun!

    si sa interzica dieselurile daca nu pot fi ca benzinarele de curate.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru