Constructorii pariază pe vehicule comerciale: Mercedes prezintă camionul electric cu autonomie 200 kilometri

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit primul său camion electric pe care îl va lansa cel mai devreme în 2021. Acesta va avea autonomie de 200 de kilometri şi va fi dedicat aprovizionării magazinelor din oraşe.

După lansarea unor maşini electrice şi anunţarea unor game variate pentru următorii ani, constructorii auto încep să mizeze din ce în ce mai puternic pe electrificarea vehiculelor comerciale.

După ce Tesla Motors a luat prin surprindere industria auto şi a anunţat dezvoltarea unor camioane electrice autonome, a venit rândul celor de la Mercedes să facă un anunţ asemănător.

Diferenţele de comunicare sunt însă semnificative. Spre deosebire de americani, producătorul german a prezentat câteva fotografii cu un camion electric numit Mercedes Benz Urban e-Truck pe care îl pregăteşte spre lansare la începutul deceniului următor, cel mai devreme în 2021. Acesta va avea o autonomie de circa 200 de kilometri, care îl va împiedica să parcurgă distanţe lungi pe autostrăzi.

Urmareste Automarket
Totuşi, cu o capacitate de încărcare de 26 de tone, camionul va fi potrivit pentru aprovizionarea magazinelor din marile oraşe.

"Până acum erau foarte puţine vehicule comerciale cu trenuri de rulare electrice.

Acum există îmbunătăţiri atât de mari în privinţa costurilor, performanţelor şi timpilor de încărcare încât vedem schimbări pas cu pas", spune Wolfgang Bernhard, şeful diviziei de camioane Daimler.

Alt producător auto consacrat care a început să testeze camioane electrice este Scania, însă suedezii folosesc cabluri aeriene pentru alimentare, după un model de funcţionare asemănător cu troleibuzele.

Via Mercedes

Comentarii (1)

  • Camionul din poză e doar un model clasic pe care s-a grefat un sistem de propulsie electrică. Nu cred că, în 2021, Mercedes va veni pe piață cu un camion atât de înapoiat. Mai mult, remorca sau semiremorca ar putea avea propriul sistem de propulsie electrică, acesta fiind sincronizat cu comenzile capului tractor.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru