Constructorii se adaptează: viitoarea generaţie Mercedes Clasa C va fi mai uşoară, va consuma mai puţin şi va emite mai puţine noxe

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va utiliza mai mult aluminiu la construcţia viitoarei generaţii Mercedes Clasa C, cu scopul de a reduce masa, consumul de carburant şi emisiile de noxe.

Constructorii caută diverse metode prin care să îndeplinească noile cerinţe legislative pentru emisii care vor intra în vigoare în 2020, iar una dintre direcţii este lansarea unor modele electrice.

O altă iniţiativă este îmbunatăţirea tehnologiilor de construcţie prin utilizarea unor materiale mai uşoare, iar Mercedes se gândeşte deja la o strategie concretă pentru viitoarea generaţie Clasa C, care va fi lansată în preajma anului 2020. Astfel, producătorul german va utiliza mai mult aluminiu, un element chimic rezistent şi semnificativ mai uşor decât metalele clasice, care va fi îmbinat cu oţelul printr-un nou proces tehnologic.

Prin utilizarea unei cantităţi mai mare de aluminiu, Mercedes va reuşi să reducă masa totală a Clasei C, dar şi consumul de carburant, ceea ce va avea ca efect secundar şi o scădere a emisiilor poluante. În prezent, cel mai uşor Mercedes Clasa C este versiunea de bază, care ajunge la 1.395 kilograme fără niciun echipament opţional.

Până la lansarea noului Clasa C, constructorul german pregăteşte un facelift pentru actuala generaţie.

Informaţiile sunt confirmate şi de o serie de teste efectuate în cursul lunii aprilie cu o versiune facelift camuflată.

Via Motor 1

Comentarii (2)

  • Mda...in conculuzie nu il cumparati acum pe asta , asteptati pana in 2020 si luati viitorul C class !
    4 8
  • Mda...in concluzie nu il cumparati acum pe asta , asteptati pana in 2020 si luati viitorul C class !
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru