Continental a realizat cele mai rapide pneuri de serie

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 29.06.2007
Cauciucurile ContiSportContact Vmax au reusit sa reziste unei viteze de 388km/h intrand astfel in Cartea Recordurilor.

Putine cauciucuri de pe piata au o rezistenta suficienta pentru viteze mai mari de 300km/h. Se pare insa ca grupul Continental a reusit sa puna la punct reteta pneurilor care pot rezista pana la 388km/h. ContiSportContact Vmax a fost creat special pentru a rezista presiunilor care apar la viteze foarte mari, la viraje stranse, la franari bruste sau la accelerari rapide. Inginerii au avut in vedere eficienta racirii cauciucului si mentinerea unei manevrabilitati si aderente foarte bune pe suprafete umede.

ContiSportContact Vmax au echipat un model Porsche modificat de 9ff si detinut de Jan Fatthauer, la randul sau proprietar al unei case de tuning. Masina a atins 388 de km/h, cauciucurile mentinandu-se intr-o stare foarte buna. Guinnesss Book of Records a omologat performanta, cauciucurile Continental devenind astfel cele mai rapide pneuri de serie.

Jan Fatthauer, detine in prezent recordul si pentru cea mai rapida decapotabila inregistrat tot intr-un Porsche modificat, echipat cu cauciucuri ContiSportContact Vmax.

Atunci germanul a atins o viteza maxima de 380.5 km/h.

Chiar daca Bugatti Veyron detine recordul de viteza pentru o masina de strada, aceasta performanta nu este omologata de Guinness Book of Records. Potrivit oficialilor Guinness recordul inca apartine aceluiasi Jan Fatthauer. Se pare insa ca recordul neoficial al lui Veyron ar putea fi detronat oficial de un model Porsche modificat de 9ff, capabil sa atinga cu 2km/h mai mult decat Bugatti: 409 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru