Controale pentru siguranța în trafic: șoferii britanici își pierd permisul dacă nu pot să citească o plăcuță de înmatriculare de la o distanță de 20 de metri

de Paul Cosma
Luni, 03.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliția din Marea Britanie a început o serie de controale pentru a testa vederea șoferilor în condiții de trafic. Scopul este creșterea siguranței pe străzile publice, iar regulile sunt dure. Șoferii își pierd permisul imediat dacă nu sunt capabili să citească o plăcuță de înmatriculare de la o distanță de 20 de metri.

Autoritățile britanice pun mare preț pe siguranța în trafic și, prin urmare, au anunțat o serie de controale pentru a testa vederea șoferilor care circulă pe drumurile publice.

Potrivit publicației The Telegraph, unii șoferi sunt trași pe dreapta la controlul de rutină și, în plus, trebuie să treacă și un test standard de vedere. Dacă șoferii nu reușesc să citească o plăcuță de înmatriculare aflată la o distanță de 20 de metri, aceștia își pierd permisul pe loc.

“O vedere bună este esențială pentru a conduce mașina în siguranță. Este foarte important pentru șoferi să meargă la controale periodice la ochi, întrucât vederea se poate deteriora în timp. Cei care simt că au probleme trebuie să meargă rapid la oftalmolog,” au transmis oficialii DVLA (Driver and Vehicle Licensing Agency).

Deocamdată, aceste controale sunt efectuate în trei zone din Marea Britanie (Thames Valley, Hampshire, West Midlands), urmând ca proiectul să fie adoptat pe scară largă la nivelul întregii țări.

Via Autocar

 

Comentarii (7)

  • hazard
    noi avem analfabeti in guvern si astia iau carnete ca nu ai ochelari. Sunt praf englezii astia!
    16 3
  • someone
    @ hazard: ai nostri si de ar vedea nu ar stii ce scrie acolo. deci tot ar pica si ei
    11 8
  • cata nesimtire, care nu stie sa citeasca nu e si ei oameni? Ce treaba are cititu cu volanu?

    Vesticii astia sa ia exemplu de la noi unde soferu nu e stresat inutil; nici macar cand conduce cu alcoolemie de 2.1 si omoara o familie intreaga pe trecerea de pietoni. Pentru ca intr-o tara dezvoltata, important e soferu si nu siguranta. RUSINE!!!
    14 1
  • @someone ar sti* Se pare ca si tu faci parte din aceeasi categorie :))
    14 0
  • someone
    @ liviu : ai vazut reclama aia cu politistul care primeste o cratima, niste semne de punctuatie, etc ? asa ca ia si tu de la mine doua puncte, niste ghilimele daca tot vrei sa fi corect gramatical, d-le profesorde gramatica limbii romane care da ore in locatia gresita.
    2 11
  • Pe naiba. O citesti cu ochii inchisi. Scrie "MUIEPSD".
    4 5
  • mircea badea
    vrem si in romania!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru