Copii transformați în șoferi: englezii au lansat o mașină de 7000 de euro pentru copiii mai mici de zece ani

de Bogdan Mirică
Sambata, 10.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O școală de șoferi din Marea Britanie a lansat oficial mașina dedicată copiilor sub 10 ani. Părinții trebuie să plătească aproape 7000 de euro pentru mașina care ajunge la maxim 16 km/h.

La începutul acestui an vă anunțam că una dintre cele mai mari școli de șoferi din Marea Britanie, denumită Young Driver, și-a propus să lanseze o mașină electrică cu două locuri, care să poată fi condusă de copii sub 10 ani.

Young Driver școlește deja copiii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani pe un Skoda Citigo, în cadrul unui circuit închis, însă vrea să meargă mai departe de atât.

La șase luni de de la primele schițe, mașina pentru copii a prins viață și a fost dezvăluită oficial în Marea Britanie. Se numește Firefly și simulează aproape toate funcțiile unei mașini. Regăsim o suspensie independentă, o direcție hidraulică, frâne pe disc, marșarier, lumini și stopuri cu LED, semnalizatoare, un scaun al șoferului reglabil și chiar o tabletă care poate oferi informații despre mașină.

Esential 16 km/h este viteza cu care poate merge mașina pentru copii.
9 ore este autonomia bateriei electrice.
6800 de euro costă mașina electrică pentru copii.
Propulsia este asigurată de două motoare electrice, alimentate de o baterie de 12 volt, suficientă pentru a asigura o funcționare continuă vreme de 9 ore.
Există două moduri de rulare: cel pentru începători se numește Junior și permite atingerea unei viteze maxime de 8 km/h, iar cel pentru avansați se numește Experience și crește limitarea de viteză până la 16 km/h.

Indiferent de modul de rulare, părintele sau instructorul poate opri mașina prin telecomandă, cu condiția să nu se afle la o distanță mai mare de 120 de metri. Supervizorii pot lua loc și în mașină, întrucât aceasta poate transporta chiar și un adult de maxim 1.8 metri înălțime pe scaunul din dreapta.

Inițial, Young Driver își dorea ca mașina să fie folosită doar în cadrul unor cursuri de 20 de minute, care ar fi costat 20 de lire, echivalentul a 23 de euro. Însă, ideea de a face profit îi determină pe englezi să anunțe că vor vinde mașina și unor potențiali clienți, prețul ei fiind de 5750 de lire, echivalentul a 6800 de euro.

Comentarii (1)

  • La banii aia nu inteleg de ce nu a ales un designer bun sa o faca atragatoare. E o hidosenie de design...pacat !
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru