Coreea de Sud: Sindicaliştii GM au obţinut o primă de 6.140 de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 18.07.2011
Salariaţii General Motors din Coreea de Sud au obţinut o primă record, de 6.140 de dolari, ce depăşeşte media obţinută de salariaţii mărcilor premium din Germania în 2010.

Sindicaliştii uzinei General Motors din Coreea de Sud au organizat o grevă săptămâna trecută, iar conducerea le-a oferit mărirea salariilor şi o primă consistentă. Mai precis, înţelegerea dintre GM Coreea şi sindicatul muncitorilor vizează creşterea salariului de bază cu 4.7% şi o primă de 6.140 de dolari (echivalentul a 6.5 milioane de woni) pentr ufiecare angajat. În urma grevei, prima din ultimii trei ani, GM a "pierdut" 9.700 de unităţi, vehicule care ar fi trebuit să fie produse pe durata grevei respective.

Diviza locală a celor de la GM a fost formată din rămăşiţele Daewoo şi este cea mai mare uzină Chevrolet în afara Americii de Nord. Peste 80% din producţie merge la export şi una din patru maşini Chevrolet vândute la nivel global este produsă în Coreea de Sud. Reuşita sindicaliştilor GM aduce veşti proaste pentru Hyundai şi Kia, deoarece ambele mărci se înfruntă cu cereri de mărire a salariilor din partea propriilor sindicalişti. Spre comparaţie, angajaţii Audi, BMW şi Mercedes-Benz au avut prime cuprinse între 3.150 şi 6.513 euro în 2010.

Coreea de Sud este cea de-a cincea ţară producătoare de automobile din lume, pe locul patru fiind clasată Germania.

Coreenii au produs 4.1 milioane de unităţi în 2010 şi au realizat o cotă de piaţă de 6%. Potrivit analiştilor de piaţă, faptul că GM le-a acordat salariaţilor o primă atât de mare şi creşterea salariilor va duce la scăderea competitivităţii ţării în raport cu alte naţiuni producătoare de automobile. În mod paradoxal, Japonia, etalonul coreenilor în ceea ce priveşte automobilele, remarcă o scădere a salariilor din industria auto, în special a angajaţilor din producţie.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru