Corvette 427 Convertible Collector - ediţie de adio pentru C06

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.01.2012
Pentru a-şi lua rămas bun cum se cuvine de la actualul C06 dar şi pentru a sărbători 60 de ani de la producerea primului Corvette, Chevrolet a lansat o ediţie specială.

Esential

305 km/h poate atinge Corvette 427 Convertible Collector Edition.

În aşteptarea noii generaţii Corvette C7, Chevrolet a decis să sărbătorească cum se cuvine cei 60 de ani petrecuţi de modelul sportiv în acest segment, cu o ediţie specială. Botezată 427 Convertible Collector Edition, versiunea aniversară este de fapt un cântec de lebădă pentru actualul C06, programat să iasă din producţie anul acesta. Alături de ediţia specială, clienţii pot comanda şi pachetul 60th Anniversary, disponibil de anul acesta pe orice Corvette.

Potrivit comunicatului oficial, noul 427 Convertible Collector reuşeşte să combine elemente ale actualelor Z06 şi ZR1 "pentru a da naştere celui mai capabil model decapotabil din istoria Corvette."

Propulsia este asigurată de motorul V8 de 7.0 litri, capabil să producă 513 cai putere şi un cuplu motor de 637 Nm, ambele gestionate cu ajutorul unei transmisii manuale cu şase rapoarte. Resursele sunt transmise punţii spate, iar ţinuta de drum este controlată de sistemul Magnetic Selective Ride Control şi de pneurile Michelin PS2 montate pe jante de 20 de inch.

Cu doar 1522 de kilograme masă totală şi 513 cai putere, Corvette 427 Convertible Collector poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 4 secunde şi poate alerga până la o viteză maximă de 305 km/h.

Pachetul 60th Anniversary vine cu o culoare specială pentru caroserie, Arctic White, dar şi pentru interior, unde tapiţeria este în nuanţă Blue Diamond, asemeni acoperişului din textil.

Nu lipseşte nici eleronul împrumutat de la ZR1, logo-urile speciale, etrierele vopsite în culoarea gri şi dungile Peral Silver Blue care brăzdează întreaga caroserie. La interior, pachetul aniversar aduce un volan nou şi logo-ul 60th Anniversary embosat pe tetiere. 

via | carscoop

Comentarii (1)

  • @Chevrolet
    De la ce vine "Collector"???
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru