Coupe-ul Duesenberg va renaste in serie limitata

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 31.07.2007
Chip Foose doreste sa construiasca 50 de exemplare ale istoricului coupe Duesenberg, vedeta anilor '30.

Va vorbeam ieri despre intentia unei companii americane de a renaste modelul de succes DeLorean. Astazi va aducem in atentie inca un automobil istoric care ar putea reintra in actualitate. Este vorba de un mega-coupe botezat Duesenberg care s-a bucurat de un mare succes la inceputul anului 1930.

Cel care a venit cu ideea renasterii coupe-ului legendar este Chip Foose, un fost pilot, care va crea un parteneriat cu Metalcrafters o mica companie americana. Viitorul coupe Duesenberg va impresiona printr-un design futurist si prin nota exclusivista pe care Foose incearca sa o imprime modelului.

Productia va fi asigurata de uzina Metalcrafters din California, renumita pentru asamblarea unor concepte de renume apartinand Ford, Nissan, GM, Chrysler si Hyundai. Valoarea contractului cu Foose va fi insa o cifra impresionanta pentru Metalcrafters (30 de milioane de dolari), care nu s-a bucurat de o asemenea popularitate pana acum.

De pe portile Metalcrafters nu vor iesi decat 50 de exemplare, productia fiind de doua unitati pe luna.

Numarul limitat va sublinia caracterul exclusivist al coupe-ului de lux. Mai mult decat atat, fiecare client va fi implicat personal in dezvoltarea masinii, de la modificarea design-ului initial pana la alegerea vopselei. Pretul pentru un asemenea exemplar a fost fixat la 299.000 de dolari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru