Creatorul lui Ferrari Enzo va desena modelele Chrysler şi Lancia

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 23.11.2011
Lorenzo Ramaciotti, omul care a lucrat la proiecte precum Ferrari Enzo sau Maserati Kubang, va fi creatorul unui nou design pentru modelele Chrysler şi Lancia.

Sergio Marchionne este conştient de misiunea dificilă pe care o au brandurile Chrysler şi Lancia pe piaţa din Europa. Pentru a oferi un imbold ambelor mărci şi pentru a face modelele lor ceva mai atrăgătoare pentru publicul pretenţios de pe Bătrânul Continent, Marchionne a numit astăzi un nou responsabil pentru designul viitoarelor modele Chrysler şi Lancia.

Lorenzo Ramaciotti, omul din spatele lui Ferrari Enzo

Este vorba despre Lorenzo Ramaciotti, omul care deţine din 2007 funcţia de şef al departamentului de design în cadrul grupului Fiat. Ramaciotti, în vârstă de 63 de ani, a petrecut aproape 30 de ani în cadrul Pininfarina, unde a supravegheat îndeaproape proiecte celebre precum Ferrari 550 Maranello, 360 Modena, Enzo, F430, 612 Scaglietti, dar şi proaspătul Maserati Kubang, primul SUV din istoria Tridentului, dezvăluit în toamnă la Frankfurt.

Cu ocazia investirii, Ramaciotti a declarat: "Nu vrem să creem simple maşini pe care a fost aplicat un logo.

Această strategie nu a funcţionat niciodată pe termen lung. Ar trebui să gândim global când vine vorba de platforme şi strategii de dezvoltare fără a tinde însă să devenim plictisitori".

Noul designer Chrysler-Lancia recunoaşte că principala provocare va fi aceea de a crea un design care să poată fi adoptat de ambele branduri şi să poată evolua odată cu lansarea unor modele noi şi diferite.

"Încercăm să găsim un limbaj de design internaţional, care să poată fi aplicat şi în Italia şi în Statele Unite. Dacă pui toate modelele Chrysler şi Lancia într-un showroom ele trebuie să se potrivească. Iar asta este o problemă delicată", a mai declarat Ramaciotti, care a susţinut şi că designul celorlalte branduri din Grup (Dodge, Jeep, Alfa Romeo şi Maserati) îşi vor păstra identitatea actuală.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru