Crește autonomia, cresc vânzările: BMW i3 a explodat în vânzări după lansarea versiunii cu autonomie de 300 de kilometri

de Mircea Meşter
Sambata, 15.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW i3 a crescut în această vară de la 190 la 300 de kilometri autonomie. Iar vânzările au crescut și ele cu peste 70% ca urmare a lansării noii versiuni.

Mașinile electrice nu reușesc să adune astăzi decât 0.4% din vânzările auto la nivel mondial, iar specialiștii susțin că abia după ce raportul va trece de 1% vom putea vorbi de o rată de adopție care va oferi un elan serios pentru aceste modele. În aceste condiții, fiecare îmbunătățire pe care producătorii o aduc modelelor electrice existente poate însemna un impuls vital pentru o industrie aflată încă la nivelul scutecelor.

Ei bine, lansarea versiunii cu autonomie mare a lui BMW i3 poate reprezenta unul dintre aceste impulsuri. Anunțată oficial la începutuil lunii mai și disponibilă pe piețele lumii de la finalul acestei veri, varianta i3 cu autonomie de 300 de kilometri (creștere de peste 50% de cei 190 de kilometri anteriori) a reușit deja să se facă simțită în vânzările mărcii.

Conform statisticilor de vânzări la nivel mondial, BMW a reușit să vândă în luna august 2848 de exemplare i3 în toată lumea, o creștere cu 73% a cifrelor anunțate în aceeași lună a anului anterior. Oficialii BMW susțin că meritul îi revine integral variantei îmbunătățite, de 94Ah, a modelului german. 

via Carscoops

Comentarii (1)

  • specialistii in rate de adoptie sa se abtina ... un procent semnificativ nu o sa se poata atinge fara autonomii serioase (3-600km), acesta fiind singurul motiv pentru care masinile electrice abia acum incep a fi luate in serios.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru