Creștere accelerată la nivel mondial: primul milion de mașini electrice s-a vândut în 5 ani, astăzi e nevoie de doar 6 luni pentru asta

de Paul Cosma
Joi, 06.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piața mașinilor electrice va atinge în curând borna de 4 milioane de unități vândute la nivel global, potrivit unei estimări Bloomberg NEF. Creșterea este una accelerată dacă luăm în calcul că primul milion de electrice s-a vândut în 5 ani, iar acum este nevoie de circa 6 luni pentru un rezultat similar.

Cota mașinilor electrice la nivelul pieței auto este încă extrem de redusă, dar datele disponibile și estimările analiștilor ne demonstrează potențialul unui sector aflat în plină expansiune.

În ultimii șapte ani și jumătate, aproape 600 de milioane de autoturisme au fost vândute la nivel global, 4 milioane dintre acestea fiind trecute în dreptul vehiculelor electrice, potrivit estimărilor Bloomberg NEF.

Cu toate că mărimea pieței electricelor este departe de a impresiona, avansul acestui sector este cel ce trebuie apreciat cu adevărat. Datele Bloomberg NEF arată că primul milion de mașini electrice s-a vândut în 5 ani la nivel global. În prezent, pentru cel de-al patrulea milion a fost nevoie de doar 6 luni.

Vânzările de electrice în Europa, China, Japonia și America de Nord din ultimul an au fost aproape duble față de performanța înregistrată în 2016. China reprezintă principalul motor de creștere, cu mai bine de jumătate din vânzările de mașini electrice la nivel global.

Potrivit analiștilor, China va ajunge la vânzări anuale de 6.42 milioane de vehicule electrice până în 2035, adică undeva la 57% din total.

Pe locul 2 în top ar urma să vină Europa, cu 2.17 milioane de unități și o cotă de piață de 19.2%, urmată de America de Nord (1.36 milioane, cotă 12%).

Via Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru