Creştere puternică de vânzări: un milion de maşini comercializate în Vestul Europei în luna mai

de Daniel Popescu
Marti, 07.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de maşini noi din Vestul Europei au crescut cu 14% în luna mai şi au depăşit pragul de un milion de unităţi, după un progres de 27% din partea Italiei.

Europenii care trăiesc în vestul continentului continuă să cumpere din ce în ce mai multe maşini, element care contribuie la o apropiere tot mai mare de cifrele de dinaintea crizei economice.

Potrivit unor date furnizate de compania de analiza LMC Automotive, vânzările de maşini noi din Europa de Vest au ajuns în luna mai la 1.06 milioane de unităţi, în creştere cu 14% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

"Cu o zi în plus de vânzare în cele mai multe pieţe, înregistrările de maşini noi din Europa de Vest au crescut impresionant cu 14% în luna mai. Revenirea Italiei a fost din nou evidentă în ultima lună, dar rezultate bune au venit şi din Germania şi Franţa", explică Emiliano Lewis, analist la LMC Automotive.

Urmareste Automarket
Italia a înregistrat o creştere record în rândul ţărilor vest-europene de 27%, urmată de Franţa cu 22%, Spania cu 21% şi Germania cu 12%.
În schimb, aflată sub spectrul unei posibile ieşiri din Uniunea Europeană în urma referendumului din 23 iunie, piaţa din Marea Britanie a crescut cu numai 2.5%. Pe baza acestor creşteri majore, LMC Automotive estimează că Europa de Vest va înregistra vânzări de 14.08 milioane de unităţi în 2016.

Cu numai câteva zile în urmă, oficialii Asociaţiei Europene a Constructorilor anticipau vânzări de 14 milioane de unităţi în 2016 pentru tot teritoriul Uniunii Europene.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Si ce masini cumpara Vest-icii ? Japoneze sigur ! Nu e asa Madalescu ? :)))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru