Creşteri pe linie în Europa: vânzările de maşini au urcat cu aproape 10% în prima jumătate a anului

de Daniel Popescu
Vineri, 15.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de maşini noi au crescut în Uniunea Europeană cu aproape 10% în prima jumătate a anului şi au ajuns la 7.8 milioane de unităţi.

Uniunea Europeană a înregistrat în iunie a 34-a luna consecutivă în care vânzările de maşini noi au crescut, de data aceasta progresul fiind de 6.9%, la peste 1.4 milioane de unităţi.

Pe ansamblul primei jumătăţi a anului, ţările UE au reuşit să comercializeze 7.84 de milioane de unităţi, corespunzător unei creşteri de 9.4% comparativ cu prima parte a anului trecut. Aşa cum s-a întâmplat în aproape fiecare lună, Italia (+19.2%) şi Spania (+12.5%) au fost pieţele majore care au raportat cele mai mari creşteri, în timp ce Franţa a înregistrat o creştere de 8.3%, iar Germania de 7.1%.

În rândul constructorilor, marca Volkswagen a înregistrat cea mai mică creştere, de numai 0.8%, cel mai probabil pe fondul scandalului Dieselgate, însă grupul german cu acelaşi nume rămâne în continuare cel mai mare de pe piaţa europeană, cu o cotă de 23.7%. Grupul PSA Peugeot - Citroen şi-a majorat vânzările cu peste 6%, însă marca premium DS a înregistrat un regres de peste 1%, în timp ce Renault continuă să fie pe locul 3 în acest top, cu o cotă de piaţă de 10.3%.

Urmareste Automarket
Dacia a contribuit la aceste performanţe cu vânzări de aproape 220.000 de unităţi în primele 6 luni, în creştere cu 6.8% comparativ cu prima parte a anului trecut, însă cota sa de piaţă a scăzut uşor de la 2.9% la 2.8%.

Ford, grupul Fiat-Chrysler şi Opel sunt separate de numai câteva zeci de mii de unităţi, însă cea mai mare creştere dintre cei trei este înregistrată în cazul producătorului italo-american (peste 17%).

În afară de DS, singurele marci care au mai înregistrat un declin al vânzărilor în Uniunea Europeană au fost Seat (-1.6%) şi Nissan (-1.6%).

Via ACEA (PDF)

Comentarii (2)

  • Unde sunt bani mai multi se inregistreaza si cresteri de vanzari.....in Romania exista crestere la SH-uri. Noi mai rar.. !
    0 0
  • @ Automarket

    mai demult site-ul asta avea bunul obicei de afisa si un tabel cu toti constructorii si toate concernele, nu doar cu procente ci si cu unitatile vandute
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru