Creșteri pe linie: vânzările auto din Europa urcă pentru a 33-a lună consecutiv; România și Dacia sunt pe plus

de Mircea Meşter
Joi, 16.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piața auto europeană profită de creșterile masive de vânzări din Italia, Franța și Spania și înregistrează plusuri la toate capitolele atât în luna mai, cât și în perioada ianuarie-mai.

Europa a ieșit din criză la nivelul vânzărilor de mașini acum trei ani, iar de atunci graficele oficiale arată un continent în formă la acest capitol.

Conform statisticilor publicate lunar de ACEA, Asociația Constructorilor Europeni, luna mai a reprezentat o creștere de 16% în raport cu aceeași perioadă a anului anterior, totalul mașinilor cumpărate la nivelul Uniunii Europene ajungând la 1.288.220 de unități. Analizele ACEA arată că vorbim de a 33-a lună consecutivă care se termină pe plus.

La nivelul întregului an, vânzările auto au crescut cu 9.9% față de perioada ianuarie-mai 2015. Rezultatul se datorează în special formei excelente în care se află cele mai importante cinci piețe auto ale continentului. Italia a reușit să urce cel mai mult, cu +27.3%, urmată de Franța (+22.3%), Spania (+20.9%), Germania (+11.9%) și Marea Britanie (+2.5%).

România a reușit să adune un plus de 7.1% față de anul trecut în luna mai, creșterea pe perioada ianuarie-mai fiind de +16.1%. La nivel de mărci, Dacia a crescut în vânzări în Europa cu 16% în mai și cu 4.7% per total în acest an.

via ACEA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru