Cristale pe jante și pe siglă pentru o ediție unicat a lui Skoda Superb

de Sebastian Toma
Miercuri, 21.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a pregătit un Superb special pentru Săptămâna Modei și a Design-ului din Cehia. Vorbim despre Superb Black Crystal, decorat cu cristale minuscule pe jante și pe sigle.

Skoda va participa la Săptămâna Modei și a Design-ului din Cehia cu un exemplar Superb decorat cu cristale. Modelul rezultat se numește Superb Black Crystal și va fi expus la Praga, în Designblok 2015. Exponatul a fost creat cu ajutorul specialiștilor de la Preciosa, o companie din domeniul prelucrării sticlei, care a furnizat o pulbere pe bază de cristale, numită StarDust. Cehii de la Skoda au aplicat pulberea specială pe jantele din aliaj de 19 inch ale lui Superb Laurin&Klement, varianta de vârf din această gamă. Pulberea cu cristale este regăsită și pe siglele Skoda de pe capotă, capacul portbagajului, de pe volan și pe badge-urile ”Laurin&Klement” de pe caroserie.

Skoda nu este la prima utilizare a pulberii cu cristale, susținătorul auto al Tour de France folosind același finisaj pentru trofeele câștigătorilor celebrei competiții ciclistice. Jantele exemplarului din imagine nu au fost create special pentru acest exemplar, fiind disponibile în configuratorul lui Superb sub numele ”Phoenix”, dar fără finisajul special cu pudră de cristale.

Urmareste Automarket
Pentru cei care nu știau, numele variantei de vârf din gama Superb, Laurin&Klement, provine de la fondatorii mărcii Skoda, Václav Klement și Václav Laurin.
Cei doi au fondat în 1895 compania Laurin und Klement, predecesoarea actualei Skoda Auto. Inițial, Laurin und Klement fabricau biciclete și motociclete. Echipa a construit primul automobil Skoda în anul 1905, modelul Voiturette A. Anul 2015 marchează 110 de ani de la debutul producției de automobile în Mladá Boleslav, orașul în care Skoda are sediul central.

Via Skoda

Comentarii (15)

  • Scorpionul_negru
    Ce kitsch ordinar....
    15 10
  • florin
    Cristale pe jante... pfff ce idiotenie!

    Poate ne orbesc sa nu vedem sigla TDI si schema complexa a inselatoriei voastre, huh? Poate, poate...
    32 11
  • das bot
    ii trebe' chelului tichie de margaritar
    24 8
  • Cred ca unii n-au inteles ideea... e doar un exercitiu de design si de marketing. Demn de mentional ca Republica Ceha este renumita, nu doar pentru Skoda si explozibili, ci si pentru prelucrarea cristalului si exportul acestuia, printre altele. Evident ca si compania care va furniza pulberea de cristal, este o companie Ceheasca cu multa istorie in spate, mai multa decat Skoda. Bravo lor.
    26 19
  • Multi comenteaza, putin inteleg ideea. @mowgli mi-a luat-o inainte. In plus cristalele sunt folosite foarte mult cand vine vorba de design de ultima ora si lucruri moderne. Si se poarta in productia de serie si in industria auto. Pun pariu ca nimeni de aici nu stie ca S 63 Coupe de la Mercedes are faruri cu cristale Swarovski (nu stiu daca am scris corect si recunosc ca mi-e lene sa verific... ati prins ideea oricum).
    18 16
  • Una e sa le pui in faruri si alta e sa pui pe jante si sa le lasi pe fiecare bordura din oras. Unde e practicalitatea? E un moft stupid.Imagine? Ce imagine? Mai ales daca ne gandim ca-i vorba de skoda, o sub-marca vw
    Chiar asa de departe de Skoda Favorit sau Felicia suntem? Le mai trebuie cateva lectii de umilinta suplimentare. N-a fost suficient dieselgate

    PS:"editie unicat" scrie AM? urmeaza si un refren de manele cumva?
    22 15
  • Pentru cei care nu trec de titlu, chiar daca dau click pe articol ca sa comenteze: "Skoda a pregătit un Superb special pentru Săptămâna Modei și a Design-ului din Cehia.". Nu scrie nicaieri ca va umbla pe strazi. Daca s-ar interzice comentariile celor sub 18 ani, ce bine ar mai fi!
    10 16
  • Nu-i rau. Se aude ca si proprietarilor le va implanta ceva cristale, e prezisa la min 0.59:
    https://www.youtube.com/watch?v=LVcg6yuh4Hw
    8 2
  • @coca tudor
    Intentia conteaza! Targetul sunt clientii si implementarea in serie!
    10 2
  • @mowgli
    Felicitari pentru coemnatriu.... Cu un mic amendament. Sunt sigur ca firma care se ocupa de cristale are o traditie si o istorie foarte mare, dar in domeniul auto putine branduri se pot lauda cu istoria pe care o are in spate Skoda. Daca asociem un producator de cutite cu unul care fabrica frigidere este foarte posibil ca cel care fabrica cutite sa aiba o traditie mai indelungata decat cel care fabrica frigidere, dat fiind faptul ca obiectul lui de activitate il reprezinta producerea unei unelte care se utilizeaza de ceva mai multa vreme decat frigiderul.
    5 12
  • ok, aveti dreptate, dar mi se pare o asociere nepotrivita a unui brand auto ieftin cu Saptamana Modei ...
    7 1
  • @mishazaitev
    Care-s alea "putine" ca n-am degete la mana sa-ti enumar marcile cu istorie chiar mai bogata?! Marci auto cu inovatii dinainte de 1900, pe vremea cand fabrica din Cehia facea biciclete; deci n-avea nicio treaba cu automobilele. Vorbim de majoritatea marcilor din Franta, Anglia, Germania sau America.
    Inca de la sfarsitul anilor 60 modelele lor n-au mai putut tine pasul cu inovatia extrem de rapida din occident, iar la sfarsitul anilor 80 erau in prag de faliment... nu mai putem de atata istorie, dom'le
    8 0
  • @@mishazaitzev esti in eroare. Mai citeste.
    0 4
  • skoda 120
    E simplu sa reclami "erori" fara sa aduci niciun fel de argument.
    2 0
  • @mowgli
    Eroarea este tu ! Tu sa mai citesti !

    1905 - 2015 Skoda sărbătorește: au trecut fix 110 de ani de când au fabricat prima lor mașină

    http://www.automarket.ro/stiri/skoda-sarbatoreste-si-are-de-ce-au-trecut-fix-110-de-ani-de-cand-au-67201.html
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru