Crossover de la Fiat, in 2009

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 21.09.2007
Italienii de la Fiat vor lansa un crossover peste doi ani si jumatate. Formele sale incep sa iasa la suprafata.

Zvonurile din ce in ce mai insistente legate de un viitor mini SUV al celor de la Fiat incep sa prinda contur. Revistele italienesti incep sa publice desene care infatiseaza crossovere provenite din formele lui Bravo sau SUV-uri mai mari decat Panda. Ei bine, desi nu se cunoaste exact sursa imaginilor alaturate, se pare ca acestea sunt formele preliminare de design ale viitorului SUV/crossover Fiat.

Imaginile ne dezvaluie un viitor model numai bun de pus in segmentul pe care deocamdata baleiaza Tiguan si Qashqai si pe care va veni in scurt timp Kuga celor de la Ford. Primele imagini ne arata faptul ca Fiat ar putea renunta - cel putin teoretic - la linia actuala a farurilor de tip lacrima, urmand sa adopte un stil agresiv in partea frontala. Spatele este derivat clar din formele clasice ale segmentului C, luneta fiind asemanatoare celei de pe Bravo.

Termenul ipotetic pentru lansarea crossover-ului italian este 2009, acelasi an in care Fiat va lansa un model de segment B care se va pozitiona imediat sub Grande Punto, care a crescut in dimensiuni in comparatie cu predecesorul sau.

Aceasta ipoteza este verificata de faptul ca, la recenta conferinta de presa prilejuita de lansarea lui Bravo in Romania, reprezentantii importatorului oficial afirmau ca Punto Clasico va ramane in productie atat timp cat cererile vor exista pentru acest model. Iar in 2009, cererile se vor fi imputinat deja. Se pare ca numele noului model Fiat de clasa mica va fi Uno, o alta revenire onomastica pentru italieni dupa ce Bravo tocmai a aparut din nou in peisaj.

Comentarii (1)

  • nahpa`
    hehehe
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru