Crossover de lux american: Lincoln MKT

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 12.01.2009
Lincoln a prezentat la Detroit cel mai nou model al gamei sale, MKT. Este vorba de un crossover de lux foarte spatios si plin de elemente high-end.

Esential

355 de cai putere dezvolta motorul Ecoboost de 3.5 litri de care dispune Lincoln MKT.

Lincoln, marca americana de lux din portofoliul din ce in ce mai subtire al Grupului Ford, a prezentat la Detroit un nou model de serie ale carui caracteristici ridica un nou standard in segmentul crossoverelor care combina cu succes spatiul unui monovolum cu stilul dinamic al unui break de lux. Pentru ca MKT vine cu sapte locuri si cu dotari demne de povestit copiilor.

Derivat direct din conceptul cu acelasi nume prezentat de Lincoln exact acum un an, la editia 2008 a Salonului nord-american, Lincoln MKT afiseaza un design ciudat, interesant, greu de inteles de iubitorii industriei auto europene. Grila dubla frontala este bazata pe un "zambet" enorm creat de barele cromate orientate vertical. La spate, filosofia se schimba, stopurile fiind bazate pe stilul inaugurat in ultimii ani de Honda Civic hatchback: blocurile optice sunt alungite pe toata latimea masinii, fiind impartite de sigla Lincoln. Putini ar putea spune ca sunt fermecati de abordarea stilistica a designerilor americani, dupa cum si mai putini ar putea nega originalitatea acestora.

Marele atu al lui MKT este, insa, interiorul si tehnologia de care dispune acesta. Vorbim de materiale high-end, de cadrane pe care straluceste amprenta LED, de insertii din lemn care completeaza cusaturile proeminente si - un element care nu se regaseste la multe modele de lux - suporturi pentru picioarele pasagerilordin spate. Mini-frigiderul asezat in partea posterioara a habitaclului, sistemul audio surround cu 14 speakere, radioul prin satelit si posibilitatea de a conecta toata gama de device-urile existente in acest moment pe piata completeaza dotarile standard ale modelului american.

Motorul de top pe care se vor putea baza viitorii cumparatori ai lui MKT este un Ecoboost V6 de 3.5 litri care dezvolta 355 de cai putere la 5700 rpm si 475 Nm la 3500 rpm. Unitatea de propulsie face parte dintr-o generatie noua de motoare dezvoltate de Grupul Ford, fiind un twin-turbo cuplat la o cutie automata cu sase rapoarte care transmite puterea in regim AWD rotilor. Cealalta optiune este de asemenea un V6, insa nu poarta eticheta Ecoboost.

Are 3.7 litri si dezvolta doar 268 de cai si 363 Nm. 

via | Ford

 

 

Comentarii (2)

  • blabla
    sua
    Doamne ce hidosenie...
    0 0
  • sunshine64sm
    Un zimbet va rog :D
    Moaca care o afiseaza aceasta creatura, proaspat scoasa de la sectia de trucaje in Fotoshop, prezinta in partea din fata un "zimbet" care imi aduce aminte de acelasi "zimbet" al unui om politic al carui nume prefer sa nu-l rostesc. Hardughia asta e tocmai buna de speriat oamenii pe strada...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru