Crossover-ul Mitsubishi se va numi ASX in Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.01.2010
Versiunea europeana a crossover-ului dezvoltat de Mitsubishi se numeste ASX si va fi dezvaluita in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Mitsubishi va dezvalui in cadrul Salonului Auto de la Geneva versiunea europeana a modelului RVR, expus in versiune japoneza si americana la sfarsitul acestui an, in cadrul Salonului de la Los Angeles. Versiunea dedicata publicului european a primit numele ASX si va veni sa consolideze imaginea Mitsubishi pe segmentul crossover-elor.

Cu o lungime de 4300 de mm, ASX este ceva mai mic decat un Nissan Qashqai, fiind dezvoltat pe platforma fratelui compact Lancer. Sub capota, cel mai vandut motor se asteapta sa fie un diesel cu injectie directa, de 1.8 litri, echipat cu tehnologie start-stop. Resursele unitatii sunt transmise ambelor punti prin intermediul unei cutii manuale cu sase rapoarte.

Lansarea pe piata europeana este asteptata vara aceasta, ASX urmand sa se dueleze cu Nissan Qashqai si noul Hyundai ix35. Crossover-ul japonez va incerca astfel sa faca din Mitsubishi un constructor interesat de segmentul vehiculelor compacte si nu acelasi producator de SUV-uri mari.

via | autocar

Comentarii (2)

  • LACRAMIOARA
    ASX - MTSUBICHI
    SEAMANA CU FORD KUGA ! PROBABIL ESTE O COPIE PENTRU CA DIN DATELE TEHNICE INCOMPLETE ( cutie de viteze manuala cu 6 trepte, motot 1,8 ) ASA REIESE .
    0 2
  • ford kuga? ai vazut vreodata cum arata un fors kuga? ... mitsubishi inca mai are un pic de prestigiu... :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru