Crossoverul compact de la Jeep se va lupta cu Mini Countryman

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.07.2011
Potrivit unor surse, viitorul crossover de la Jeep va purta denumirea SS, acronimul pentru Super Small. Modelul va lupta în segmentul lui Mini Countryman.

Cei de la Jeep vor lansa un crossover în termen de doi ani. Modelul poartă denumirea internă SuperSmall şi va avea dimensiuni apropiate de cele ale lui MINI Countryman. Aspectul dur al modelului va fi asigurat de grila preluată de la fraţii săi mai mari, în timp ce abilităţile off-road vor fi trecute în lista de dotări standard. Crossoverul va fi poziţionat în segmentul B şi va prelua linii de la Wrangler.

Sub capota noului crossover vom găsi motoare MultiAir de 1.4 litri, oferite atât în versiuni aspirate, cât şi în versiuni turbo, cuplate transmisiei automate ZF cu nouă trepte. Pieţele din afara Statelor Unite ale Americii vor primi şi motorul TwinAir de 0.9 litri şi 105 CP, spun cei de la Car and Driver. Modelul s-ar putea lupta şi cu unele versiuni ale lui Nissan Juke, dar şi cu versiunea Renault a acestui model, în cazul în care preţul crossoverului Jeep va fi suficient de redus.

Potrivit unor zvonuri, platforma respectivă este preluată de la Fiat Grande Punto, dar această informaţia nu a fost confirmată încă de membrii alianţei Fiat-Chrysler. Respectivul model va beneficia de motorizări JDTm de la Fiat, respectiv unităţi de 1.3 şi 1.6 litri, alături de motorizările MultiAir menţionate mai sus.

Versiunile entry-level vor beneficia doar de tracţiune faţă, în timp ce vârful gamei va avea tracţiune integrală. Sistemul de tracţiune integrală al lui Jeep SS va fi decuplabil, spun cei de la Autoblog.it.

Via | Autoblog.it

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru