Cu un pas înaintea celorlalți: Tesla a anunțat că va lansa în 2017 cea mai ieftină și mai densă baterie din lume

de Bogdan Mirică
Vineri, 04.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a declarat că Tesla a dezvoltat cea mai densă și mai puțin costisitoare baterie din lume. Ea va intra în producție la finalul acestui an și va ajunge pe un model surpriză începând cu 2017.

Tesla are ceva mai multă experiență în producția mașinilor electrice, comparativ cu ceilalți constructori tradiționali. Motiv pentru care, americanii se laudă că sunt mereu cu un pas înaintea viitoarei concurențe.

Un exemplu ar putea fi tehnologia folosită pentru baterii. Chiar dacă au unele dintre cele mai generoase autonomii din lume, modelele Tesla ar urma să își îmbunătățească simțitor această trăsătură. Totul se va întâmpla datorită unor noi baterii, care, potrivit Tesla, vor fi cele mai ieftine și dense din lume.

Aceste baterii sunt așteptate în anul 2017 și au fost dezvoltate împreună cu Panasonic. Producția lor va începe la finalul acestui an la fabrica Tesla din Nevada, celebra Gigafactory.

Elon Musk, fondatorul Tesla, a declarat că este vorba despre cea mai densă celulă de baterie creată vreodată. De asemenea este și cea mai ieftin de produs, ceea ce ar urma să se oglindească în viitor și în prețul final al mașinilor.

Urmareste Automarket
În prezent, Tesla folosește o baterie cu dimensiuni de 18X65 pentru Model S și Model X.
Aceasta ar urma să fie înlocuită cu una mai mare, care are dimensiunile 21x70, va fi ceva mai densă și va fi capabilă să înmagazineze mai multă energie.

Musk nu a precizat pe ce modele își va face apariția pentru prima dată noul pachet de baterii, însă cel mai viabil candidat este Model 3, sedanul așteptat să debuteze în versiune finală în cursul anului viitor.

via hybridcars

Comentarii (12)

  • @AM :)))))
    Baterie 18650 se refera la dimensiune nu la numar de celule. Adica 18x65.0 mm. E fix cea din poza.
    12 0
  • @Seth
    Mulțumim pentru sesizare
    7 1
  • Cell = bateria propriu zisa, 18650 = dimensiunea :P
    6 0
  • Bogdan, tu înțelegi ceva din textele pe care le redactezi? Ce-i cu aiureala asta despre dimensiuni?
    2 3
  • LR, chill the fack out, la noi nu se aude prea des celule 18650. Tesla e singurul producator care le foloseste.
    4 0
  • deci panasonic le-a inventat.:/
    4 2
  • bla bla bla
    Ma cam plictisesc astia de la tesla...vom face vom drege...mine sau lunaviitoare vor monta ,in viitor,motoare cu randament supraunitar....eu,miine voi declqra ca anul viitor ,voi arata ca chuck norris si voi scoate benzi desenate despre cum voi inventa eu fuziunea
    3 9
  • Tralala
    Sa scoate si pentru telefoane, ca au autonomia varza... :P
    0 0
  • Tralala
    Sa scoata*
    0 0
  • Lasa sa ramai tu plictisit, ei isi vor vedea de treaba. De fiecare data cand Tesla a dezvaluit un plan de viitor, a facut-o doar dupa ce a fost 99% sigur ca se va si realiza. Nu crede ca fac promisiuni precum politicienii nostrii fiindca nu este asa ;) Este altceva... Ramai cu bine..
    8 3
  • @starlea
    Care-s alea?inafara ca vind o masina...electrica
    0 5
  • @starlea cauta pe net Elon Musk si o sa vezi cate a realizat omul asta destept.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru